Huis > H > Hoeveel Procent Is Iets Van Iets Excel?

Hoeveel procent is iets van iets Excel?

Als je een percentage van een getal in Excel wilt berekenen, vermenigvuldig je eenvoudig de procentuele waarde met het getal waarvan je het percentage wilt. Als je bijvoorbeeld 20% van 500 wilt berekenen, vermenigvuldig jr 20% met 500. Wat het resultaat 100 oplevert.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe bereken ik een percentage van het totaal?

Berekening van het percentage: Het berekenen van een percentage betekent het schatten van de overeenkomst of het verschil die er mathematisch bestaat tussen twee getallen. Om dit te doen, moet men beide getallen delen en het resultaat met honderd vermenigvuldigen. Hoe bereken je het verschil in procenten tussen 2 getallen? Andere formule voor verschil in procenten berekenen

In goede termen is dat dus: ((nieuw getal – oud getal) : oud getal) x 100. Eerst haal je het oude getal van het nieuwe getal af. Dit antwoord deel je door het oude getal en de uitkomst daarvan doe je dan keer 100.

Hoe bereken je een kortingspercentage?

Er zijn een paar verschillende manieren om een discontovoet te berekenen, maar de meest gebruikelijke methode is het gebruik van de tijdswaarde van geld-formule. Deze formule houdt rekening met de huidige waarde van het geld, de rentevoet en het aantal perioden (meestal jaren) dat het geld zal worden geïnvesteerd. Om de discontovoet te berekenen, moet u de rentevoet, het aantal perioden en de contante waarde van het geld kennen. Hoeveel procent is 25 van 500? 25% van 500 is 125.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Bovendien, hoe bereken je 10 procent van een bedrag?

Stel dat je bijvoorbeeld €50 af dient te rekenen in een restaurant, waar jullie samen gegeten hebben. Je kunt dan de procenten berekenen door dit getal te delen door 100 en dit vervolgens te vermenigvuldigen met bijvoorbeeld 10%. Je krijgt dan de berekening 50 / 100, waar 0,5 uitkomt. Mensen vragen ook: hoe bereken je het geheel? Berekenen van het geheel

  1. Bepaal het deel. Lees de som goed door en bepaal welk deel gegeven wordt. In dit geval is 25% gelijk aan € 50,-.
  2. Bereken het geheel. Zet de gegevens in een verhoudingstabel.
  3. Bepaal het antwoord op de som. Als je het geheel (100%) hebt berekend, dan heb je het antwoord op de som.

Dit in overweging nemend, wat is 2 op de 5 als percentage?

De breuk 25 is dus gelijk aan 40%, het percentage dat bij de strook uit het voorbeeld hoort. Hoeveel procent is 8 van de 20? Het antwoord is 40%.

Trouwens, hoe bereken je hoeveel procent een getal van een ander getal is?

De verhouding tussen twee getallen kan worden uitgedrukt in procenten. Dit doe je door het eerste getal te delen door het tweede getal en het antwoord te vermenigvuldigen met 100.

Door Julissa

Vergelijkbare artikelen

Hoe percentage berekenen tussen 2 getallen in Excel? :: Hoe tel je uren op in Excel?
Handige links