Huis > H > Hoe Tel Je Uren Op In Excel?

Hoe tel je uren op in Excel?

Tijd optellen

  1. Voer 6:45 in cel B2 in en voer 9:30 in cel B3 in.
  2. Voer in cel B4 =B2+B3 in en druk vervolgens op Enter. Het resultaat is 16:15, 16 uur en 15 minuten, voor de voltooiing van de twee taken. Tip: U kunt ook tijden optellen met de functie AutoSom om getallen op te tellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe werkt de SOM als formule?

Als u wilt, kunt u criteria toepassen op het ene bereik en de overeenkomende waarden in een ander bereik optellen. Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John". Zie SOMMEN. Trouwens, welke formules zijn er in excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1

Hoe werkt AutoSom?

AutoSom is een computerprogramma dat automatisch muzikale composities genereert. Het doet dit door eerst een gegeven muziekstuk te analyseren, en dan nieuwe muziek te genereren die lijkt op het oorspronkelijke stuk. Je kunt ook vragen wat is een 5 som? Een vijfsom is een optelprobleem met vijf getallen. Om een vijfsom op te lossen, tel je alle vijf getallen bij elkaar op om het antwoord te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een urenregistratie in excel?

Excel-sjablonen voor de urenregistratie

Het makkelijkste is om een eenvoudig sjabloon of template te zoeken en deze naar je eigen behoeften aan te passen. Zorg dat je een start- en eindtijd kunt invoeren, waarna het totaal aantal gewerkte uren automatisch in een derde kolom verschijnt.
Hoe bereken je werkuren? Met een paar simpele stappen is het niet moeilijk. Als algemene regel geldt dat het aantal minuten delen door 60 het aantal uren geeft. Dat komt omdat er precies 60 minuten in een uur zitten.

Waarom werkt som als niet?

ALS zijn EN criteria, alleen de getallen die aan alle criteria voldoen worden opgeteld. Een cell kan nooit en huis en tuin en keuken zijn, daarom krijg je een 0. De reden waarom =SOMMEN. ALS(B1:B3;A1:A3;"=tuin";A1:A3;A2) 2 geeft is omdat je zegt de cellen in A1:A3 die A2 (tuin) zijn en die ook "tuin" zijn. Vervolgens, welke volgorde is juist bij gebruik van de sumif functie? De sumif-functie heeft drie argumenten: range, criteria en sum_range. Range is het bereik van cellen waarop de functie moet worden toegepast. Criteria is de waarde waarmee gecontroleerd wordt of een bepaalde cel in het bereik voldoet aan de opgegeven criteria. Sum_range is het bereik van cellen waarvan de waarden opgeteld moeten worden.

Wat is som als Excel?

Excel is een spreadsheetprogramma waarmee je cijfers en andere data kunt invoeren, bewerken en analyseren. Het programma maakt gebruik van cellen in een werkblad waarin je data kunt invoeren. Je kunt Excel gebruiken om eenvoudige berekeningen uit te voeren, maar ook complexe statistische analyses.

Door Jasun Eth

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel procent is iets van iets Excel? :: Hoe vervolgkeuzelijst maken Excel?
Handige links