Hoe kies ik de standaardprogramma’s die bestanden openen in Windows 7?

Microsoft Windows 7 kunt u specifieke programma's met verschillende bestandstypen en associëren Protocollen . Deze programma's worden genoemd " standaardprogramma's ," omdat ze de applicaties Windows gebruikt door Verzuim om gekoppelde bestandstypen te openen. Om de standaard programma's voor verschillende types en protocollen bestand in Windows te selecteren, volgt u de onderstaande instructies.

Open the Default Programs section of the Windows Configuratiescherm door selecteren Start Menu → Default Programs.

Wanneer de Programma's window opens, click the "Stel uw standaardprogramma's in" link.

Het Resultaat Stel standaardprogramma's in etalages geïnstalleerde programma's en de ondersteunde bestandsextensies of " bestandskoppelingen " en ondersteunde protocollen voor elk programma. In het onderstaande voorbeeld, Internet Explorer heeft slechts 5 van de 9 mogelijke associaties in te stellen. U kunt "te selecteren Stel this programma als standaard in " Internet Explorer de standaard applicatie voor alle ondersteunde bestandstypen en protocollen te maken.

U kunt ook afzonderlijke verenigingen mogelijk te maken door het selecteren van de " Kies defaults voor dit programma " optie. Dit is handig wanneer u alleen wilt een programma met specifieke bestandstypen of protocollen associëren. In de onderstaande screenshot, kan de protocollen die op dit moment zijn ingesteld om Google Chrome worden overgeschakeld naar Internet Explorer.

Notitie: Voorbeelden van protocollen omvatten fTP , (HTTP | http en HTTPS (zoals hierboven afgebeeld) Als u een bepaalde webbrowser als standaard voor het HTTP-protocol ingesteld, interessante links weergegeven in e-mailberichten en andere toepassingen zullen automatisch worden geopend in dat. webbrowser wanneer erop wordt geklikt.

Als alle standaard associaties hebben om een programma is toegewezen, de Stel standaardprogramma in wordt venster het bericht "weer te geven Dit programma heeft alle defaults ," zoals hieronder weergegeven.

Hoewel de standaard programma's zijn voorzien van een gemakkelijke manier om bestandskoppelingen in Windows 7 te veranderen, kunnen verenigingen worden veranderd op een andere manier ook. Bijvoorbeeld, kan een nieuw geïnstalleerde applicatie zelf automatisch ingesteld als het standaardprogramma voor meerdere bestandstypen die het ondersteunt. Als dit gebeurt, kunt u gebruik maken van de standaard functie Software om deze veranderingen te negeren en selecteert u de gewenste programma om elk type bestand te openen.