Hoe toon ik bestandsextensies in Windows XP?

 (View-instructies voor Windows 8 of Mac OS X )

Standaard worden extensies voor bekende bestandstypen verborgen in Windows XP. Echter, kunt u deze instelling wijzigen zodat bestandsextensies worden getoond voor bestanden in een bepaalde map of voor alle bestanden op uw harde schijf.

Om bestandsextensies te laten zien, eerst een map opent op uw harde schijf, zoals ” This computer ‘Of’ Mijn Documenten .” Selecteer vervolgens ” Mapopties … ” uit het Gereedschap menu zoals hieronder weergegeven.

Wanneer het venster Mapopties wordt geopend, klikt u op het tabblad Weergave. Dit zal het bestand en de map weergave-instellingen te tonen.

Eén van de opties onder Geavanceerde instellingen is “verbergen voor bekende bestandstypen.” Als deze optie is ingeschakeld, schakelt u het selectievakje in en klikt u op Toepassen of OK.

Notitie: Deze instelling is het hele systeem, zodat dit vakje zal bestandsextensies worden weergegeven in alle mappen.

Als u besluit om bestandsextensies te verbergen op een later tijdstip, kunt u de doos weer te controleren en klik op OK om terug naar de vorige instellingen herstellen. Echter, de mogelijkheid om te zien extensie van elk bestand kan nuttig zijn, dus kiezen voor bestandsextensies zien is meestal een goed idee. Immers, als je weet wat extensie van een bestand is, kunt u kijken op het bestandstype bij FileInfo.com!