Wat zijn Windows Thumb.db-bestanden?

Windows maakt een bestand genaamd Thumbs.db voor mappen die foto’s bevatten. De (Thumbs.db .DB ) bestand slaat een miniatuurversie van de foto’s in de map, waardoor het sneller om de miniatuurafbeeldingen elke keer dat de map wordt geopend weer te geven.

De Thumbs.db bestand is vaak zichtbaar wanneer de optie “Verborgen bestanden” is ingeschakeld in Windows. Om deze instelling te activeren, eerst een map in Windows te openen. Vervolgens kiest u Extra → Mapopties … .

Klik op het tabblad “View” in het venster Mapopties en controleer de optie die “Verborgen bestanden en mappen weergeven”, zegt zoals hieronder weergegeven.

Klik op Van application are in de rechterbenedenhoek van het venster om de wijzigingen in de huidige map toe te passen. Als u verborgen bestanden in alle mappen te laten zien, klikt u op Op alle mappen toepassen knop aan de bovenkant van het venster. Klik vervolgens op OK OM Het venster te sluiten.

Hoe te verwijderen Thumbs.db File

U kunt de Thumbs.db bestand verwijderen door het gewoon naar de prullenbak te slepen. Toch zal het bestand worden geregenereerd elke keer dat u de map te openen, wat betekent dat je het bestand verwijderd heeft weinig effect. Om de Thumbs.db bestand wordt gemaakt te voorkomen, volgt u deze instructies:

  1. Open een map (of de specifieke map die u wilt wijzigen).
  2. kiezen View → Folder Options in het menu.
  3. Klik op het tabblad Weergave.
  4. Controleer de “Do not cache thumbnails” optie (zie hieronder).
  5. Klik op OK om de wijziging toe te passen en sluit het venster (of klik op Op alle mappen toepassen om de verandering in het hele systeem te maken).

Als u van gedachten verandert over een van de bovenstaande instellingen, kunt u teruggaan naar de standaardinstellingen van Windows’ ongedaan maken door te klikken op de Reset All Folders Optie.

Notitie: Windows Mapopties is ook toegankelijk via het Configuratiescherm, maar alle wijzigingen die binnen de opties van het Configuratiescherm zal een hele systeem effect hebben.