Wat is mobiel inhoudsbeheer (mcm)?

Ook bekend als mobiel informatiebeheer (MIM), valt mobiel inhoudsbeheer doorgaans binnen de overkoepelende Enterprise Mobility Management (EMM) -filosofie, samen met andere mobiele beveiligingsinitiatieven zoals Mobile Device Management (MDM), Mobile Application Management (MAM) en Mobile Security Management (MSM). ).

Een goed ontworpen strategie voor het beheer van mobiele inhoud stelt werknemers in staat om veilig toegang te krijgen tot bedrijfskritische bedrijfsgegevens en samen te werken met andere werknemers via elk netwerk of mobiel apparaat zonder te worden vertraagd of beperkt tot gegevens waartoe ze toegang nodig hebben voor hun werk.


Afbeeldingsbron: VMware

Een evenwicht vinden tussen productiviteit en veiligheid met MCM

Als gevolg hiervan proberen oplossingen van mobiel contentbeheer de ideale balans te bieden tussen de productiviteit van werknemers en zakelijke contentgerelateerde mobiele beveiliging. MCM stelt werknemers in staat om efficiënt toegang te krijgen tot hun werkdocumenten, spreadsheets, e-mail, schema’s, presentaties en andere bedrijfsgegevens terwijl ze op afstand werken, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid garanderen van de bedrijfsgegevens die zich op het mobiele apparaat bevinden of via netwerken worden verzonden.

MCM verschilt van andere mobiele beveiligingsinitiatieven doordat het zich specifiek richt op data, en in veel gevallen samenwerking op data tussen collega’s, in plaats van op de apparaten of applicaties die de data gebruiken. Mobile Content Management omvat de versleuteling van gevoelige gegevens en ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde applicaties deze gegevens kunnen openen, verzenden of opslaan met behulp van sterke wachtwoordbeveiliging.