Wat zijn best practices voor mobiele beveiliging?

Best practices voor mobiele beveiliging zijn aanbevolen richtlijnen en waarborgen voor het beschermen van mobiele apparaten en de gevoelige gegevens die erop staan. Best practices voor mobiele beveiliging zijn van toepassing op mobiele apparaten die in zakelijke omgevingen worden gebruikt en voor persoonlijk gebruik, en de richtlijnen zijn in beide scenario’s grotendeels hetzelfde.

10 beste praktijken voor mobiele beveiliging

Enkele van de meest voorkomende best practices voor mobiele beveiliging zijn:

1. Gebruikersauthenticatie

Toegang tot het apparaat beperken door gebruikersverificatie te vereisen. De meeste mobiele apparaten kunnen worden vergrendeld met een schermvergrendeling, wachtwoord of persoonlijk identificatienummer (PIN), maar deze maatregelen zijn doorgaans standaard uitgeschakeld.

Door authenticatie te vereisen voordat toegang tot een mobiel apparaat kan worden verkregen, worden de gegevens op het apparaat beschermd in geval van onbedoeld verlies of diefstal van het mobiele apparaat. Zorg ervoor dat u een krachtig wachtwoord gebruikt om het voor een potentiële dief moeilijker te maken om toegang te krijgen tot het apparaat.

2. Werk uw mobiele besturingssysteem bij met beveiligingspatches

Houd het mobiele besturingssysteem en de bijbehorende apps up-to-date. Mobiele besturingssystemen zoals Apple’s iOS, Google’s Android-platform en Microsoft’s Windows Phone bieden gebruikers regelmatige updates om beveiligingsproblemen en andere mobiele beveiligingsbedreigingen op te lossen, en bieden gebruikers extra beveiligings- en prestatieopties en -functies. Deze upgrades worden niet altijd automatisch bijgewerkt, dus gebruikers van mobiele apparaten moeten mogelijk automatische updates inschakelen of hun telefoons en apps regelmatig handmatig bijwerken.

3. Maak regelmatig een back-up van uw mobiele apparaat

Zorg ervoor dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van de gegevens van het mobiele apparaat. Door een back-up van een apparaat op een andere harde schijf of in de cloud te maken, kunnen de gegevens worden hersteld voor het geval het apparaat beschadigd raakt, verloren gaat of wordt gestolen. Een back-upprogramma of app die automatisch volgens een bepaald schema wordt uitgevoerd, wordt aanbevolen om de back-upgegevens zo actueel mogelijk te houden.

4. Gebruik versleuteling

Gebruik versleuteling voor gegevens die op de telefoon zijn opgeslagen en voor gegevens die worden verzonden met veilige technologieën zoals VPN. Het is ook een best practice voor mobiele beveiliging om nooit gevoelige of persoonlijke informatie over een openbare Wi-Fi-spot te verzenden, vooral niet als deze onbeveiligd is, zonder een veilige transmissieoptie zoals VPN te gebruiken.

5. Schakel Remote Data Wipe in als een optie

Zorg ervoor dat er een optie voor het wissen van gegevens op afstand beschikbaar is op het apparaat en dat gebruikers weten hoe ze deze moeten gebruiken voor het geval het apparaat wordt gestolen of zoek raakt. De Find My iPhone-app van Apple biedt bijvoorbeeld een optie om gegevens op afstand te wissen, naast de mogelijkheid om de iPhone terug te vinden als deze verloren is gegaan.

6. Schakel Wi-Fi en Bluetooth uit wanneer dit niet nodig is

Beperk de kans op toegang door hackers via Wi-Fi of Bluetooth door deze verbindingsopties uit te schakelen wanneer deze niet nodig zijn.

7. Val niet voor phishing-schema’s

Vermijd potentiële phishing-programma’s en malwarebedreigingen door niet op links te klikken of e-mailbijlagen van niet-vertrouwde bronnen te openen, aangezien deze afkomstig kunnen zijn van een frauduleuze bron die zich voordoet als een vriend of legitiem bedrijf.

8. Vermijd alle ontsnapping uit de gevangenis

Zorg ervoor dat de telefoon vergrendeld blijft in plaats van gejailbreakt te worden. Hoewel het jailbreaken van een smartphone de gebruiker in staat kan stellen niet-geverifieerde of niet-ondersteunde apps uit te voeren, hebben veel van deze apps beveiligingsproblemen. In feite heeft de meerderheid van de beveiligingsexploitaties voor Apple’s iOS alleen betrekking op gejailbreakte iPhones.

9. Voeg een mobiele beveiligingsapp toe

Onderzoek en selecteer een gerenommeerde mobiele beveiligingsapp die de ingebouwde beveiligingsfuncties van het mobiele besturingssysteem van het apparaat uitbreidt. Bekende externe beveiligingsleveranciers zoals Lookout, Avast, Kaspersky, Symantec en Qihu bieden mobiele beveiligingsapps voor iOS, Android en Windows Phone.

10. Communiceer uw best practices voor mobiele beveiliging

In grote en kleine bedrijven is het van vitaal belang voor IT-personeel om ervoor te zorgen dat het bedrijfsbeleid en de beste werkwijzen voor mobiele beveiliging duidelijk worden gecommuniceerd naar de werknemers, zodat ze weten wat ze wel en niet moeten doen om de beveiliging van hun mobiel te beschermen. apparaten en hun gegevens. Naast het uitleggen van best practices, moet deze communicatie ook bevatten welke apps, BYOD- en BYOC-oplossingen zijn toegestaan ​​in de werkomgeving en welke niet voor gebruik.