Wat zijn de beste rekruteringstactieken?

De beste rekruteringstactieken zijn een bewezen strategie of actieplan voor het identificeren, aantrekken en aannemen van ideale kandidaten om openstaande posities in een bedrijf of organisatie te vervullen.

Elke dag worden duizenden vacatures geplaatst op vacaturesites, online portals en offline rubrieksadvertenties. Duizenden actieve en passieve werkzoekenden zoeken op internet naar vacatures en kansen. Maar de taak om de baan en het talent te matchen blijkt voor recruiters het meest uitdagend.

Door gebruik te maken van bewezen strategieën en de juiste tools om het rekruteringsproces te verbeteren, wordt het gat opgevuld. De volgende tactieken trekken het beste de juiste kandidaten voor openstaande posities aan:

  • Benut de kracht van moderne technologie. Human Capital Management (HCM) -suite voor talentverwerving en -beheer die gebruikmaakt van AI en geavanceerde analyses, verbetert de processen voor het vinden, evalueren en screenen van kandidaten.
  • Breng het gebruik van technologie en persoonlijke benadering in evenwicht. Werving is het omgaan met echte mensen die behoeften, wensen en gevoelens hebben. De kandidaten met respect behandelen, net als een klant, en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, kan heel ver gaan.
  • Creëer een positieve ervaring voor kandidaten. Laat de sollicitanten blijk geven van oprechte interesse in en enthousiasme voor de baan. Stel in interviews zinvolle vragen over de functie en de bijdragen die de kandidaten aan het bedrijf zullen leveren.
  • Voer een systematische vacaturecampagne uit. Het omvat het verbeteren van de website door deze mobielvriendelijk en gebruiksvriendelijk te maken, door vacaturesites en rubrieksadvertenties te gebruiken, sociale media te maximaliseren en contact te leggen met niche-vacatureportals voor gespecialiseerde vakgebieden. De functiebeschrijvingen moeten duidelijk, grondig en beknopt zijn.
  • Geef prioriteit aan interne mobiliteit en ontwikkel een verwijzingsprogramma. Laat huidige werknemers groeikansen zien in hetzelfde bedrijf en stimuleer hen wanneer ze collega-hooggekwalificeerde professionals uit hun netwerk binnenhalen.
  • Netwerk met professionals uit de industrie. Organiseer en woon meetups en conferenties bij. Verenigingen en beroepsgroepen kunnen een waardevolle hulpbron zijn voor talenten.
  • Verbeter het werkgeversmerk. Werkgevers die hun werknemers waarderen en goed behandelen, trekken gemakkelijk sollicitanten aan. Mensen willen werken in bedrijven met een goede reputatie.
  • Huur voor diversiteit. Een divers personeelsbestand heeft een diepere pool van talenten. Rekruteer kwaliteitskandidaten ongeacht hun etniciteit, geslacht, leeftijd of sociaal-culturele achtergrond.