Wat zijn bootcamps voor codering?

Bootcamps voor codering, of bootcamps voor codering, zijn gestructureerde en intensieve educatieve programma’s die zijn ontworpen om studenten te helpen bij het verwerven van belangrijke programmeervaardigheden en technische probleemoplossende vaardigheden door middel van korte maar zeer gerichte instructiesessies.

Bootcamps voor codering (ook vaak IT-bootcamps genoemd) werden gelanceerd als een manier voor potentiële werknemers om de nodige vaardigheden te verwerven voor nieuwe banen of loopbaanontwikkeling zonder tijd (4 jaar of langer) en geld (vaak honderd duizend dollar of meer) vereist om een ​​universitaire graad in informatica of een vergelijkbare major te behalen.

Deze coderings-bootcamps vervullen ook een waardevolle rol voor bedrijven door te helpen hiaten in technische talenten op te vullen en bedrijven sneller goed geïnformeerde, bekwame kandidaten voor een baan te bieden dan de traditionele universitaire opleiding, aangezien de meeste kampen in enkele maanden kunnen worden voltooid.

Tegenwoordig zijn er meer dan 100 bootcamp-bedrijven en -scholen over de hele wereld, met een breed scala aan zowel on-site als online opties. Enkele van de bekendere en meer gerenommeerde IT-bootcamps zijn App Academy, Bloc, Coding House, Dev Bootcamp, General Assembly, Hack Reactor en Hackbright Academy.

Wat studenten leren in Bootcamps coderen

Bootcamps voor codering duren gemiddeld 12 weken, maar kunnen variëren van 6 tot 28 weken of meer, afhankelijk van het onderwerp en de school of het bedrijf dat de bootcampinstructie voor codering verstrekt.

De meeste coderings-bootcamps bieden intensieve, versnelde leercurricula met praktische projecten waarbij studenten hun eigen softwareprogramma’s, webapps en andere digitale tools ontwikkelen. Codeerinstructie is beschikbaar voor een breed scala aan computerprogrammeertalen, filosofieën en vaardigheidssets, waaronder HTML, JavaScript, Python, PHP, Ruby on Rails en meer.

Typen Bootcamps voor codering

Bootcamps voor codering zijn beschikbaar in fulltime, parttime en online bootcamps voor codering. Fulltime bootcamps zijn vaak extreem intensief en vergen tot 80 uur per week werk gedurende een periode van twee tot zeven maanden. Deze fulltime bootcamps voor programmeren kunnen ook behoorlijk duur zijn.

Voor degenen die minder tijd of geld hebben om zich in te zetten voor een fulltime bootcamp voor programmeren, zijn parttime bootcamps of online bootcamps vaak een aantrekkelijkere optie. Bootcamps voor parttime coderen vereisen doorgaans een inzet van ongeveer 20 uur per week, die op locatie of online kunnen worden besteed, afhankelijk van de bootcamp.

Deze parttime en online bootcamps voor codering zijn over het algemeen ook goedkoper dan hun fulltime bootcamp-tegenhangers, waardoor ze een ideale optie zijn voor diegenen die extra flexibiliteit of een goedkopere bootcamp-optie voor codering nodig hebben.

Voordelige alternatieven voor het coderen van bootcamps

Hoewel het goedkoper en sneller is dan het behalen van een universitaire opleiding, vereisen bootcamps voor codering nog steeds een aanzienlijke inzet in termen van zowel tijd als geld. Voor degenen die net zijn begonnen met coderen, is een gratis online cursus misschien logischer en kan deze een economisch alternatief zijn voor een bootcamp voor coderen.

Gratis online codeercursussen van Codeacademy, Code School, Coursera en de online cursussen Computerwetenschappen en programmeren via Harvard (edX) en MIT (OpenCourseware) zijn geweldige plekken om te beginnen als je net begint te leren coderen of overweegt om te coderen bootcamp in de toekomst.