Het bootcamp

Bootcamps op het gebied van informatietechnologie (IT), ook wel bootcamps voor codering genoemd, zijn intensieve trainingsprogramma’s van korte duur op het gebied van informatietechnologie. Deze bootcamps bieden instructie over een breed scala aan computerprogrammeertalen, filosofieën en vaardigheden, zoals HTML, JavaScript, Python, PHP en Ruby. Ze zijn goedkoper en sneller dan traditioneel onderwijs en bevatten vaak loopbaanondersteuning voor afgestudeerden.

Hoe IT-bootcamps werken

Net als bij een handelsschool wordt een IT-bootcamp doorgaans gerund door een particulier bedrijf met winstoogmerk en wordt het persoonlijk of online aangeboden. Kampen beslaan gemiddeld 12 weken, maar kunnen variëren van zes tot veertig weken, afhankelijk van het onderwerp en het bedrijf dat de instructie geeft. De meeste IT-bootcamps bieden een intensief, versneld leerprogramma met praktische projecten waarbij studenten hun eigen softwareprogramma’s, webapps en andere digitale tools ontwikkelen.

Volgens Course Report is het gemiddelde lesgeld voor een bootcamp $ 13,728. De kosten variëren per locatie en de leermethode, zowel persoonlijk als online. De meeste bootcamps bieden betalingsplannen, beurzen op basis van verdienste of behoefte, en uitgesteld collegegeld totdat een afgestudeerde is aangenomen.

Lees ook: Feiten over bootcamps voor IT en codering

IT bootcamp-accreditatie

De meeste IT-bootcamps zijn niet op dezelfde manier geaccrediteerd als hogescholen en universiteiten. Ze kunnen geen diploma’s verlenen aan studenten die de bootcamp met succes hebben afgerond. Veel van de grotere, meer herkenbare IT-bootcamps werken samen met overheidsinstanties om geaccrediteerd te worden als IT-bootcamp. Hogescholen en universiteiten die hun eigen IT-bootcamps aanbieden of samenwerken met IT-bootcamp-bedrijven, kunnen vertrouwen op hun reputatie en accreditatie om bootcamps te bieden die vaak hoog in het vaandel staan ​​bij werkgevers.

Enkele bekende scholen die tegenwoordig gerenommeerde IT-bootcamps bieden, zijn onder meer Northeastern University, de Coding Bootcamp op UT Austin, Georgia Tech Coding Bootcamp, de Coding Bootcamp op UNC Chapel Hill, Northwestern Coding Bootcamp, University of Minnesota, Seattle University Coding Bootcamp, DeVry Bootcamp , California Coding Bootcamps (bij UCLA, UC Irvine, UC Berkeley en UC San Diego) en Rutgers Coding Bootcamp.

Populaire IT-bootcamps

  • IronHack: Het curriculum is gericht op webdesign en UI / UX-ontwerp. Locaties zijn onder meer Europa, Zuid-Amerika en de VS. Alle cursussen worden persoonlijk gegeven.
  • AppAcademy: Een fulltime, full-stack trainingsprogramma voor ontwikkelaars van 12 weken. Er is geen eerdere codeerervaring vereist.
  • Algemene vergadering: Er worden tal van cursussen aangeboden voor codering, webdesign, UI-ontwerp, digitale marketing en front-end ontwikkeling. Er zijn meerdere locaties in de VS beschikbaar.
  • Blok: Biedt cursussen van 12, 18 en 36 weken in full-stack ontwikkeling, front-end webontwikkeling, iOS- en Android-ontwikkeling en UX-ontwerp.
  • Bedachtzaam: Cursussen zijn carrièregericht met een-op-een mentorkoppeling en een gegarandeerde arbeidsbemiddeling na het afstuderen. Er worden cursussen aangeboden op het gebied van webontwikkeling, ontwerp en datawetenschap.

IT-bootcamp-alternatieven

IT-bootcamps vereisen vaak een serieuze inzet in termen van zowel tijd als geld en zijn niet voor iedereen weggelegd. Voor degenen die net zijn begonnen met coderen, is een gratis online cursus vaak logischer en kan deze een economisch alternatief zijn voor een IT-bootcamp of een geweldige manier om hands-on kennis van codering op te doen zonder een aanzienlijke investering.

Gratis online codeercursussen van Codeacademy, Code School, Coursera en de online cursussen Computerwetenschappen en programmeren via Harvard (edX) en MIT (OpenCourseware) zijn geweldige plekken om te beginnen als je net begint met coderen of een IT-bootcamp overweegt in de toekomst.