Draad

Een thread is te vinden in sociale media, online berichtenuitwisseling en computerprogrammeringsinstellingen.

Wat is een rode draad in sociale media?

Op social-mediaplatforms (Facebook, Twitter, Reddit, etc.) is een thread een reeks antwoorden op één bericht. Ze kunnen afkomstig zijn van de auteur van het oorspronkelijke bericht of van andere gebruikers, maar ze zijn allemaal verbonden en kunnen worden bekeken vanuit het oorspronkelijke bericht. Een veelvoorkomend voorbeeld van een thread is bijvoorbeeld wanneer een Twitter-gebruiker meerdere antwoorden op dezelfde hoofd-tweet plaatst om langere gedachten te delen of delen van een verhaal op te splitsen voor een dramatisch effect.

Wat is een rode draad in berichtenuitwisseling?

Bij tekstberichten, e-mailen en andere vormen van online privécommunicatie is een thread een manier om berichten die betrekking hebben op hetzelfde gesprek te groeperen. Een voorbeeld hiervan is wanneer een groep e-mails zo is georganiseerd dat elk bericht afzonderlijk kan worden weergegeven in plaats van de hele berichtketen die eraan voorafging te dupliceren. Vergelijkbare threads verschijnen in online berichtenplatforms zoals Slack of Apple’s iMessage, waar een gebruiker een nieuwe thread kan maken door te reageren op het bericht van een andere gebruiker.

Wat is een rode draad in programmeren?

Bij het programmeren is een thread een onderdeel van een programma dat onafhankelijk van andere onderdelen kan worden uitgevoerd. Dit is de kleinste reeks instructies die onafhankelijk kan worden beheerd door een planner binnen een breder besturingssysteem. Meerdere threads kunnen in één proces voorkomen en computerbronnen delen, terwijl meerdere processen niet dezelfde bronnen delen. Met besturingssystemen die multithreading ondersteunen, kunnen programmeurs programma’s ontwerpen met onderdelen met schroefdraad die gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd. Besturingssystemen met één thread verwerken daarentegen één opdracht tegelijk.