Bedreigingsinformatie-feed

Een feed met informatie over bedreigingen geeft een overzicht van trends in kwaadaardige activiteiten, typische cyberaanvallen en gewoonten van aanvallers binnen netwerken. Threat intelligence-feeds zijn een hulpmiddel voor bedrijven die cyberaanvallen en hacktrends willen onderzoeken en dienovereenkomstig beveiligingsoplossingen willen implementeren. Eenmaal geïmplementeerd met een beveiligingsoplossing, onthullen ze mogelijke bedreigingen en sturen ze waarschuwingen naar systeembeheerders wanneer er verdachte activiteiten plaatsvinden. Threat intelligence-feeds monitoren netwerkverkeer en IP-adressen en laten zien waar een aanvaller een netwerk heeft gebroken of een misdaad heeft gepleegd, zodat een bedrijf weet hoe het eruit ziet. Ze zijn vaak beschikbaar als open-sourcebronnen of bronnen van derden die specifieke details bieden over inbreuken, aanvallen en malware.

Threat intelligence zorgt voor de broodnodige bewustwording van dreigingen en aanvallen binnen netwerken, zodat organisaties zich beter kunnen voorbereiden. Vaak zijn feeds beschikbaar van een derde partij die specifieke details geeft over inbreuken, aanvallen en malware. De feeds registreren logboekgegevens en kunnen gegevens leveren over afwijkend gedrag en bewegingen van de bedreigingsacteur. Veel open source feeds met informatie over bedreigingen bieden organisaties gratis gegevens die ze kunnen onderzoeken. Ze zijn echter niet bijzonder nuttig totdat ze zijn geïmplementeerd met beveiligingssoftware en de technologie en het IT-personeel weten waarnaar ze precies zoeken.

Idealiter zouden feeds met informatie over bedreigingen beschikbaar moeten zijn voor alle beveiligingsteams binnen een organisatie voor betere informatie en zichtbaarheid. Silos helpt een team niet bij het implementeren van succesvolle dreigingsinformatie en indringingsdetectie- en preventieplannen. Door ervoor te zorgen dat alle IT-teams en -personeel op de hoogte zijn van mogelijke bedreigingen en verschillende soorten aanvallen, wordt de kans groter dat aanvallen beter worden gevolgd en gestopt. Het hebben van een toegewijd team voor informatie over bedreigingen kan een organisatie ook het beste voorbereiden om het juiste netwerkverkeer te bewaken, te weten welke bedreigingen het meest waarschijnlijk zullen optreden en klaar te staan ​​om deze te beperken of te voorkomen.

Het is belangrijk voor een bedrijf om te weten welke specifieke bedreigingen het meest waarschijnlijk zijn voor hun organisatie: verdrinken in informatie over elke mogelijke aanval helpt een bedrijf niet om anomalieën met succes op te sporen. In plaats daarvan kunnen IT-medewerkers de bedreigingen niet onderscheiden van het reguliere verkeer en worden ze overweldigd door waarschuwingen. Als uw bedrijf een bedreigingsinformatieplatform overweegt, moet u zorgvuldig overwegen welk platform het beste is op basis van de meest waarschijnlijke bedreigingen waarmee uw bedrijf te maken krijgt.