Axis automatiseert videobewaking tracking

Axis introduceert een automatische tracking functie voor haar 233D netwerk dome camera. Zo kan het aantal benodigde camera’s worden verminderd.

Om opnamen van videobewakingscamera’s met een goede beeldkwaliteit te verkrijgen, moeten overeenkomstige apparaten vaak in grotere aantallen op dezelfde plaats worden geïnstalleerd. Om de investering in videobewaking de moeite waard te maken voor gebruikers op minder frequent bezochte locaties, biedt Axis Communications nu een automatische volgfunctie waarmee de 233D-netwerkdomecamera kan worden uitgerust.

“Met automatische tracering kan één enkele domecamera een groot gebied bestrijken en automatisch bewegende personen of voertuigen detecteren, traceren en videobeelden opnemen”, legt Kent Fransson, productmanager bij Axis, uit. Er zijn dus minder camera’s dan voorheen nodig om een bewakingsgebied te bestrijken.

Eigenaren van de 233D kunnen de firmware gratis downloaden van de website van de fabrikant. De traceerfunctie is reeds geïntegreerd in de nieuw geleverde modellen.