Check Point koopt Lacoon Mobile Security

Om zijn portfolio op het gebied van mobiele beveiliging uit te breiden, is Check Point van plan het Israëlische bedrijf Lacoon over te nemen.

Check Point Software Technologies, pure-play security provider, koopt Lacoon Mobile Security. Naast oplossingen voor iOS en Android biedt Lacoon ook realtime mobiele beveiliging en informatie voor bestaande beveiligings- en mobiliteitsinfrastructuren van ondernemingen.

“Mobiliteit is meer dan ooit de norm geworden in de bedrijfsvoering, waarbij de productiviteit van werknemers wordt gewaarborgd door altijd en overal toegang te hebben”, aldus Gil Shwed, CEO en voorzitter bij Check Point Software Technologies. “Organisaties beschermen gegevens op mobiele apparaten echter niet noodzakelijk goed. Traditionele MDM-strategieën erkennen de aanwezigheid van mobiele apparaten, maar verzuimen een belangrijke factor aan te pakken: het beschermen van die apparaten en de gegevens erop tegen bedreigingen. Met de toevoeging van Lacoon, een bedrijf dat mobiele bedreigingen voorkomt, kunnen we onze klanten de meest uitgebreide oplossing voor mobiele beveiliging op de markt bieden.”

De overname van Lacoon voegt in de praktijk bewezen en gepatenteerde preventie van mobiele bedreigingen toe aan het portfolio van Check Point. De oprichters en het team van Lacoon zullen worden geïntegreerd in de activiteiten van Check Point. De technologie die wordt overgenomen van Lacoon zal Check Point’s mobiele beveiligingsportfolio verder uitbreiden met de toevoeging van mobiele applicatie-emulatie, gedragsgebaseerde risicoanalyse en realtime onregelmatighedendetectie.