Wat is een bionische bever?

Bionic Beaver is de Ubuntu-codenaam voor versie 18.04 van het op Ubuntu Linux gebaseerde besturingssysteem. Bionic Beaver is officieel uitgebracht op 26 april 2018 en volgt de Artful Aardvark (v17.10) -release en dient als een Long Term Support (LTS) -release voor Ubuntu, die vijf jaar zal worden ondersteund in plaats van negen maanden voor niet-LTS edities. Als gevolg hiervan wordt de Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver-release ondersteund tot april 2023.

Wat is er nieuw in Ubuntu 18.04 Bionic Beaver?

Ubuntu 18.04 Bionic Beaver biedt verschillende belangrijke verbeteringen en toevoegingen voor het Linux-server-besturingssysteem, waaronder OpenStack Queens-ondersteuning, Canonical’s LXD 3.0-containerhypervisor, Linux Kernel 4.15, GNOME 3.28-standaarddesktop en Kubernetes voor proces-container coƶrdinatie, beheer en schaalbaarheid.

Bionic Beaver biedt ook een verscheidenheid aan prestatie-optimalisaties, waaronder opstartoptimalisaties, met name voor cloudactiviteiten.

Wat is precies een bionische bever?

Bionic verwijst naar het hebben van buitengewone kracht of capaciteiten, in sommige gevallen aangevuld met elektronische of mechanische onderdelen om de natuurlijke sterkte te vergroten. Het tweede deel van Bionic Beaver verwijst naar een groot knaagdier dat gemakkelijk te herkennen is aan zijn afgeplatte staart en oversized scherpe snijtanden, die bevers gebruiken om bomen en takken om te hakken om kreken en beekjes af te dammen.

De Bionic Beaver-release van Ubuntu Linux zal naar verwachting worden gevolgd door Ubuntu 18.10 in oktober 2018. De Ubuntu-codenaam voor 18.10 is nog niet bepaald.