Wat is Google Chrome?

Chrome is de naam van de door Google Inc. ontwikkelde webbrowser die veel gebruikers aanspreekt, omdat het een minimaal ontwerp combineert met geavanceerde technologie om het web sneller, veiliger en gemakkelijker te maken. Google Chrome werd voor het eerst uitgebracht in september 2008 voor Windows en later geport naar Mac-, Linux-, iOS- en Android-apparaten.

Aanbevolen literatuur: De release van Google Chrome werd gedetailleerd beschreven in de officiële Google Blog en hierin stripboek, gemaakt door het Chrome-team als een manier om het open source-browserconcept uit te leggen.

Browserfuncties van Google Chrome

Sinds de eerste release is snelheid een van de belangrijkste kenmerken van de browser. Chrome biedt een aantal functies, zoals direct zoeken, de omnibox (één vak om te zoeken en te navigeren), automatisch invullen om formulieren in te vullen, het ophalen van opgeslagen wachtwoorden en aanmelden bij een Google-account om direct toegang te krijgen tot recente tabbladen en zoekopdrachten op al uw apparaten . Andere functies zijn onder meer directe toegang tot favoriete pagina’s met miniaturen, snelkoppelingen op het bureaublad om webtoepassingen te starten en het onafhankelijk uitvoeren van tabbladen in de browser om te voorkomen dat de browser crasht.

Integratie met Google Apps

Door in te loggen wanneer u Google Chrome gebruikt, worden persoonlijke zoekopdrachten, thema’s, favorieten en geschiedenis gesynchroniseerd op al uw apparaten en gesynchroniseerd met andere Google-apps. Alles wat u op het ene apparaat bijwerkt, wordt overal elders onmiddellijk bijgewerkt. U kunt Google Apps ook toevoegen aan één apparaat (YouTube, Gmail, Agenda enzovoort) om toegang te krijgen tot de app en uw specifieke account en instellingen op al uw apparaten.

De incognitomodus van Chrome

De incognitomodus van Chrome is een manier om met privacy op internet te surfen. Een pagina die in incognito wordt bekeken, blijft niet in de geschiedenis van uw browser, cookie-opslag of zoekgeschiedenis nadat het incognitotabblad is gesloten. Kies vanuit de instellingen Nieuw incognitovenster (Ctrl + Shift + N) om in deze modus op internet te surfen.

Google Chrome-extensies

In het Google Chrome Web Store u kunt browserextensies downloaden om uw Chrome-ervaring te verbeteren. Download en installeer eenvoudig extensies voor thema’s, apps, winkelen, beveiliging, foto’s, browseverbeteringen en meer.

Download of update Google Chrome

De Google Chrome-browser is beschikbaar voor hier voor de volgende platforms:

  • Linux (64-bits Ubuntu 14.04+, Debian 8+, openSUSE 13.1+ of Fedora Linux 21+)
  • Mac (OS X Mavericks 10.9 of hoger)
  • Windows 7, Windows 8 (8.1), Windows 10 (64-bits)
  • Android 4.1+ (Jelly Bean) of hoger
  • iPad, iPhone en iPod Touch met iOS 9 of hoger