Wat is hyper-targeting? -Kompoos

Hyper-targeting is een marketingactiviteit waarbij advertenties aan een specifieke groep mensen worden geleverd. Om een ​​doelgroep te bereiken, wordt een algemene groep mensen gesegmenteerd op basis van informatie die ze delen, meestal vrijwillig. Om hyper-targeting te bereiken, moet de verzamelde informatie verder gaan dan algemene demografische informatie zoals leeftijd, geslacht, locatie, taal en nationaliteit. Het moet meer gedetailleerde of persoonlijke kenmerken bevatten, zoals opleiding, interesses, favoriete activiteiten of voorkeursmerken.

Hyper-targeting versus massamarketing

Hyper-targeting brengt meer werk met zich mee in vergelijking met massamarketing. Bij massamarketing wordt een gegeneraliseerde boodschap aan zoveel mogelijk consumenten overgebracht. Een productadvertentie wordt bijvoorbeeld snel naar duizenden ontvangers verzonden via e-mailmarketing met een verzameling e-mailadressen. Er is echter weinig informatie bekend over hoeveel van die ontvangers geïnteresseerd zijn in het kopen van het specifieke product, en zeer weinigen reageren op dit soort strategie. In feite hebben veel e-mailsystemen spamfilters waar deze advertenties meestal worden opgevangen en nooit hun publiek bereiken.

Wanneer marketingprofessionals hyper-targeting gebruiken, beperken ze een grote groep consumenten tot een kleinere groep waarvan de kenmerken overeenkomen met de typische kenmerken van een persoon die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd is, waardeert en koopt voor hun product. De marketeers weten wie hun doelgroep is en hoe ze deze kunnen bereiken met behulp van CRM-software (Customer Relationship Management), internetmarketing en sociale media. Marketeers en adverteerders kunnen gepersonaliseerde berichten sturen die de geselecteerde doelgroep sterk aanspreken.

Met hyper-targeting kunnen bedrijven hun doelgroep beter leren kennen. Als ze de juiste doelgroep en hun specifieke behoeften en voorkeuren kennen, kunnen ze zich concentreren op de juiste producten, functies of services. Een kleinere en meer gedefinieerde marketingcampagne kost minder, maar kan effectiever zijn om hogere verkopen en winst te genereren. Ook wordt aangetoond dat gepersonaliseerde berichten effectiever zijn in het leveren van een positieve klantervaring.

Het identificeren van een doelgroep kan worden gedaan door te controleren wie er bezig is met uw sociale media-inhoud of door Google Analytics te gebruiken.