Wat is Yahoo? – | Kompoos

Yahoo is een World Wide Web-directory die is opgericht door David Filo en Jerry Yang aan de Stanford University. Ze begonnen met het samenstellen en categoriseren van webpagina’s in 1994. In 1996 was Yahoo een van de meest populaire websites. Het neemt echter sinds eind 2000 af. De domeinwebsites van Yahoo zijn ook in populariteit afgenomen. Het wordt nog steeds beschouwd als een van de tien beste zoekmachines vanaf 2020.

In de beginjaren bood Yahoo door gebruikers gegenereerde inhoud en sociale netwerktools aan, zoals My Web, Delicious, Flickr, Yahoo Buzz en Yahoo 360. Veel van deze producten zijn sindsdien uit het assortiment verwijderd. Yahoo werkt samen met verschillende contentproviders in Yahoo Sports, Yahoo Music, Yahoo Weather, Yahoo News en Yahoo Games. Het bedrijf heeft meerdere bronnen beschikbaar voor gebruikers op de homepage. Met My Yahoo kunnen gebruikers hun apps, weer en nieuws op één plek bewaren. Bezoek mail.yahoo.com als u een nieuw Yahoo-account wilt maken.

In 2017 verwierf Verizon Communications de meerderheid van de Yahoo Internet-activiteiten voor $ 4.48 miljard, met uitzondering van de aandelen in Alibaba en Yahoo! Japan. Die aandelen werden overgedragen aan de opvolger van Yahoo, Altaba. Yahoo! Japan werd in 2018 verkocht aan SoftBank en Altaba verkocht zijn belang in Alibaba en sloot het in 2019.

Tegenwoordig is Yahoo nog steeds een van de meest populaire e-mailproviders. Een voordeel van Yahoo is de volledig gecodeerde e-mail. De nieuwe mobiele functie van Yahoo Mail stelt gebruikers in staat om te vermijden dat ze iets in hun e-mail zoeken door verschillende weergaven te presenteren, gerangschikt op onderwerp.

Sommigen schrijven de achteruitgang van Yahoo toe aan het niet bijhouden van opkomende trends en een reeks gemiste kansen. In 1998 kreeg Yahoo de kans om het PageRank-systeem van Google te kopen, maar het aanbod weigerde. Google deed in 2002 opnieuw een bod aan Yahoo, maar dat werd ook geweigerd. Yahoo hoopte destijds een superieure zoekmachine te bouwen om te kunnen concurreren met Google.