My PS4 Life: hoe maak je een video van je game-ervaring

“My PS4 Life” is een video die je vijf jaar spelen op de PlayStation 4 samenvat en de beste momenten en trofeeën die je hebt verdiend laat zien

Het is vijf jaar geleden dat de PlayStation 4 officieel werd gelanceerd en Sony wilde dit vieren door het initiatief “My PS4 Life” te lanceren. Zoals velen van jullie misschien al hebben gemerkt, kun je vanaf dit weekend een video maken van alle beste momenten die je met je console hebt beleefd. De video heet ‘My PS4 Life’.

Alle PlayStation Network-leden (Sony’s online platform voor multiplayer gaming) kunnen de video aanvragen en zullen deze per e-mail ontvangen. Het doel van Sony is om de content viraal te laten gaan op sociale media en te laten zien hoeveel gebruikers elke dag minstens een paar uur van hun leven voor de console doorbrengen. Het initiatief lijkt erg populair te zijn bij gamers, met duizenden video’s die op Twitter en Facebook zijn geplaatst met de hashtag #myps4life. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om in de video zeer interessante statistieken te laten zien, zoals het aantal uren dat ze aan een bepaalde game hebben besteed of het percentage zeldzame trofeeën dat ze hebben ontvangen.

Hoe krijgt u uw MyPs4Life-video

De procedure om uw eigen persoonlijke MyPS4Life-video te maken is heel eenvoudig: log in met uw PSN-account op de website van het evenement en wacht een paar minuten tot de video naar uw e-mailinbox wordt gestuurd. Zodra u de video hebt ontvangen, kunt u deze delen op uw sociale profielen, of via WhatsApp naar uw vrienden sturen.

Hoe kom je achter het aantal spelers op een videospel

De MyLifePS4-video toont een aantal zeer interessante gegevens. Naast het aantal uren dat aan een bepaald videospel is besteed, kun je ook de zeldzaamste trofee die is behaald en het percentage spelers dat hetzelfde doel heeft vrijgespeeld te weten komen. Een Amerikaanse gebruiker kon, door deze informatie te combineren en alle video’s met de hastag #mylifeps4 van Twitter en Facebook te downloaden, het aantal mensen berekenen dat een videospelletje heeft gespeeld. Dit is slechts een schatting, aangezien de gegevens standaard of door overmaat worden benaderd, maar het geeft een idee van het succes van een videospelletje. Fallout 76 bijvoorbeeld, een van de meest besproken titels van het jaar, werd door iets meer dan 400.000 mensen gespeeld, een aantal dat ver onder de verwachtingen ligt. Ter vergelijking: GTA V had in totaal meer dan 50 miljoen spelers.