Wat is het beheer van middelen? -Kompoos

Informatietechnologie (IT) resource management is het proces van het plannen, toewijzen en controleren van IT-resources. IT is een belangrijk onderdeel van een onderneming die wordt gebruikt om operaties te ondersteunen en waarde te creëren door middel van innovatie en efficiëntie. Een IT-resource is elk bedrijfsmiddel dat met IT te maken heeft. Deze bronnen kunnen tastbare bronnen zijn, zoals hardware, infrastructuur, netwerkapparaten, opslagmedia en immateriële bronnen zoals software, licenties en elektronische documenten en bestanden. IT-middelen kunnen ook beschikbare IT-expertise en -vaardigheden omvatten.

IT-resourcebeheer vormt samen met andere IT-processen de collectieve IT-beheerstrategie die door een bedrijf wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de hele IT-bedrijfseenheid de doelstellingen, missie en visie van het bedrijf ondersteunt. Dit betekent dat elk project waarvoor IT-middelen nodig zijn, IT-resourcebeheer moet ondergaan. Dienovereenkomstig kan een IT-hulpmiddel dat wordt gebruikt zonder enige duidelijke bijdrage of voordeel om het bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken, worden beschouwd als een verkwistend gebruik van dat hulpmiddel.

Om ervoor te zorgen dat IT-resourcebeheer effectief is, kunnen verschillende technieken worden toegepast. Resourcetoewijzing is de geplande toewijzing van een beschikbare resource. Informatie over de exacte tijd of periode waarin een hulpmiddel beschikbaar is, is belangrijk om deze techniek effectief te laten zijn.

Resource-nivellering is een andere techniek die erop gericht is om onder- of overbenutte bronnen te ontdekken, zodat ze kunnen worden gewijzigd in hun geoptimaliseerde instelling. Resource forecasting is een techniek die toekomstige resourcevereisten voorspelt op basis van eerdere projecten, huidige eisen, aankomende trends, capaciteitsplanning, organisatiegroei en verloop.

IT-middelenbeheer stelt bedrijven in staat hun waardevolle middelen oordeelkundig te gebruiken. Onderzoek heeft aangetoond dat het juiste en verstandige gebruik van IT-middelen heeft geleid tot verbetering van de financiële middelen van een bedrijf. Best practices op het gebied van IT-resourcemanagement hebben het vermogen van bedrijven vergroot om andere resources uit te breiden met IT-resources, en dit alles leidt tot verdere prestatieverbetering.