Hoofd : Bestandsextensies : .lnk Het dossier

.lnk Bestandsextensie

Bestandstype Windows File Shortcut

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Systeembestanden
Formaat Binary

.LNK optienummer

Een LNK-bestand is een snelkoppeling of "koppeling" die door Windows wordt gebruikt als een verwijzing naar een origineel bestand, vergelijkbaar met een alias op het Macintosh-platform. Het bevat het doeltype van de snelkoppeling, de locatie en de bestandsnaam, evenals het programma dat het doelbestand opent en een optionele sneltoets. Het bestand kan in Windows worden gemaakt door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en vervolgens 'Snelkoppeling maken' te selecteren.

Meer informatie

LNK-bestanden gebruiken meestal hetzelfde pictogram als hun doelbestand, maar voegen een kleine gekrulde pijl toe om aan te geven dat het bestand naar een andere locatie verwijst. Wanneer u dubbelklikt, werkt de snelkoppeling op precies dezelfde manier als wanneer de gebruiker op het oorspronkelijke bestand klikte.

LNK-bestanden met snelkoppelingen naar een programma ( .EXE -bestand) kunnen kenmerken opgeven voor de manier waarop het programma wordt uitgevoerd. Als u de kenmerken wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op het snelkoppelingsbestand, selecteert u 'Eigenschappen' en wijzigt u het doelveld.

LNK-bestanden in Windows laten de bestandsextensie ".lnk" niet zien, zelfs niet als de "Extensies verbergen" voor bekende bestandstypes "map bekijken eigenschap is uitgeschakeld. Hoewel dit niet wordt aanbevolen, kunnen gebruikers de weergave ervan inschakelen door de eigenschap "NeverShowExt" in de registervermelding "HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile" te bewerken.

Lees meer over de snelkoppelingen van Windows in ons Helpcentrum.

OPMERKING: Wijzigingen in de LNK-bestandskoppeling kunnen ertoe leiden dat uw Windows-bureaubladpictogrammen onverwacht veranderen of verdwijnen. U kunt het Helpcentrum bezoeken voor instructies over het repareren van uw Windows-pictogrammen.

Programma's die LNK bestanden openen
Windows
Microsoft Windows
HxD
Flint LinkInfo
lnkedit
Linux
TZWorks lp
Macintosh
Parallels Desktop for Mac
CodeWeavers CrossOver

Over LNK bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .lnk verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Windows File Shortcut beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.

Recent commentaar

Anoniem schreef op 15.08.2021:
Groeten! Ik gebruik Windows al 22 jaar en ik had nooit gedacht dat de directe snelkoppelingen op mijn bureaublad een speciale extensie hadden. Bedankt voor uw artikel over de bestandsextensie .lnk. Het was echt interessant om te leren wat de belangrijkste toepassingen ervan zijn en hoe ze kunnen worden gelokaliseerd... Lees verder