Hoofd : Bestandsextensies : .psd Het dossier

.psd Bestandsextensie

Bestandstype Adobe Photoshop Document

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.PSD optienummer

Een PSD-bestand is een afbeeldingsbestand gemaakt door Adobe Photoshop, een professioneel beeldbewerkingsprogramma dat vaak wordt gebruikt om digitale foto's te verbeteren en webafbeeldingen te maken. Het is het oorspronkelijke formaat dat wordt gebruikt om bestanden in Photoshop op te slaan. PSD-bestanden kunnen beeldlagen, aanpassingslagen, laagmaskers, annotaties, bestandsinformatie, sleutelwoorden en andere Photoshop-specifieke elementen bevatten. Ze worden meestal gemaakt en gedeeld tussen grafische professionals.

Meer informatie

PSD-bestand geopend in Adobe Photoshop CC 2019

U kunt PSD-lagen en andere elementen, zoals afbeeldingen, vormen, tekst en bijwerkingen. Het PSD-formaat ondersteunt RGB-, CMYK-, grijsschaal-, monochroom-, duotoon-, geïndexeerde kleuren, Lab-kleuren en multikanaalskleuren. De kleurmodus kan worden gewijzigd in het submenu Beeld → Modus. Wanneer u klaar bent om de afbeelding te publiceren, kunt u deze exporteren naar standaard afbeeldingsindelingen zoals .JPEG , .GIF en .PNG .

Terwijl PSD-bestanden worden opgeslagen in een eigen indeling, kan rechtstreeks worden geopend met Apple Preview, dat is opgenomen in OS X. Ze kunnen ook worden geopend door mediaprogramma's die deel uitmaken van Windows als de juiste codec, zoals de Ardfry PSD-codec, is geïnstalleerd. Voorbeelden zijn Windows Explorer, Windows Photo Viewer en Windows Media Center.

De bestandsindeling van Photoshop is onderverdeeld in vijf hoofdonderdelen:

Programma's die PSD bestanden openen
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
GIMP
Google Drive
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
IrfanView
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
QuarkXPress
Linux
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron
Irrlicht
Macintosh
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
QuarkXPress
Roxio Toast
Apple Preview
Adobe Flash
Dassault Systemes SolidWorks
Adobe Photoshop Elements 2019
Corel Painter
iOS
Pixelmator for iOS
WEB
Photopea
Autodesk Pixlr

Over PSD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .psd verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Adobe Photoshop Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.