Software : CELSYS : CELSYS Clip Studio Paint Pro

CELSYS Clip Studio Paint Pro

Versie
1
Platforms
Licentie Commercial
Categorie Graphics

Software Review

Hoofdfuncties

  • Ondersteuning voor JPEG-, PNG-, BMP-, PSD- en LIP-bestanden
  • Verschillende pennen, potloden en penselen
  • Raster-, vector- en correctielagen
  • Aanpasbare paginablokken voor stripboeken
  • Celanimatie en ui-huidweergave

CELSYS Clip Studio Paint Pro is een 2D-tekengereedschap dat wordt gebruikt voor het tekenen van manga (stripverhalen in Japanse stijl en grafische romans), komische illustraties en animaties. Het programma is ontwikkeld door CELSYS maar gedistribueerd door Smith Micro en was voorheen bekend als Manga Studio voordat het Clip Studio Paint werd in 2015. Clip Studio Paint is beschikbaar als Pro en EX, met de EX-versie met meer mogelijkheden dan Pro, maar met een grotere prijs.

Clip Studio Paint Pro ondersteunt verschillende afbeeldingsindelingen, waaronder JPEG, BMP, PNG, TIFF en Targa. Het programma ondersteunt ook Photoshop-documenten, IllustStudio-documenten en ComicStudio-paginabestanden en biedt de Clip Studio- en Clip Studio-verfindelingen voor het opslaan van uw composities in een bewerkbare indeling. De applicatie is achterwaarts compatibel met Manga Studio 4 EX en 4 Debut-bestanden, waarmee je CPG- en CST-bestanden kunt importeren.

Het programma biedt een verscheidenheid aan pennen, potloden en borstels (inclusief borsteleffecten) om te creëren jouw illustraties. Het wordt geleverd met geavanceerde kleurmogelijkheden met vooraf ingestelde kleuren en de mogelijkheid om aangepaste kleursets en overvloeikleuren te maken. Het programma biedt geavanceerde tekstfuncties waarmee u de spatiëring van letters, woorden en lijnen kunt aanpassen en lettertypen kunt mixen. Andere functies zijn onder meer raster-, vector- en correctielagen, een vectortoolkit om de middenlijn van vectoren te bekijken voor het effenen van onrustige gebieden, sjablonen om tijd te besparen op projecten en komische paginapanelen die kunnen worden aangepast om uw kunstwerken te verbeteren.

Clip Studio Paint Pro beschikt over een animatietijdlijn voor het regelen van weergave- en timingaanpassingen van uw animaties. Het programma ondersteunt celanimatie, ook wel frame-voor-frame animatie genoemd, voor het animeren van personages of objecten. Tijdens het animeren van uw scènes kunt u verschillende cels of frames tegelijkertijd bekijken met de uienvelweergave, waarmee u kunt bepalen hoe u een afbeelding aanpast op basis van eerdere afbeeldingen in de reeks. Nadat u uw animaties hebt voltooid, kunt u deze exporteren als sequentiële afbeeldingen, GIF-bestanden of video.

Clip Studio Paint Pro is specifiek ontworpen voor manga-, strip- en grafische artiesten. Het biedt een verscheidenheid aan illustratie- en animatiemogelijkheden en ondersteunt zowel raster- en vectorlagen met krachtige tools. Als u uw verhalen en illustraties tot leven wilt brengen in stripboeken, dan is CELSYS Clip Studio Paint Pro een goed beginpunt.

Bijgewerkt: 15 juni 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.clip – Clip Studio Format File

▶ Andere bestandsextensies gebruikt CELSYS Clip Studio Paint Pro 1

Ondersteunde bestandstypes
.CPG Manga Studio Page File
.PSD Adobe Photoshop Document
.CSD Manga Studio Scene File
.CST Manga Studio Story File
.BMP Bitmap Image File
.STC Shade to Manga Studio File
.JPG JPEG Image
.TARGA Targa Graphic
.TNE Manga Studio Tone File
.TIF Tagged Image File
.PNG Portable Network Graphic
.LIP Clip Studio Paint File
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.TIFF Tagged Image File Format
.JPEG JPEG Image