Hoofd : Bestandsextensies : .rdf Het dossier

.rdf Bestandsextensie

Bestandstype1 Resource Description Framework File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is RDF file?

Een RDF-bestand is een document dat is geschreven in de RDF-taal (Resource Description Framework) en wordt gebruikt om informatie over bronnen op internet weer te geven. Het bevat informatie over een website in een gestructureerd formaat met de naam metadata. RDF-bestanden kunnen een sitemap, een updateslog, paginabeschrijvingen en trefwoorden bevatten.

Meer informatie

RDF-bestanden worden ook gebruikt door Mozilla-webbrowsers, zoals Firefox, om instellingen voor vensters en werkbalkconfiguraties op te slaan.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
Mozilla Firefox
Altova XMLSpy
Mozilla SeaMonkey
Linux
Mozilla Firefox
Mozilla SeaMonkey
Macintosh
Mozilla Firefox
Mozilla SeaMonkey

Bestandstype2 ArcGIS Report Document File

Ontwikkelaar ESRI
Categorie GIS-bestanden
Formaat N/A

.RDF optienummer2

Rapportbestand gemaakt door ArcGIS Desktop, een toepassingssuite voor georuimtelijke analyse en visualisatie; slaat een gegenereerd rapport op, dat GIS-statistieken kan bevatten die zijn opgemaakt als tabulaire gegevens; gegenereerd vanuit een rapportlay-out ( .RLF ) bestand.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop

Bestandstype3 Report Definition File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Spreadsheet-bestanden
Formaat Binary

.RDF optienummer3

Spreadsheet met rapportuitgang gegenereerd door een database of spreadsheetprogramma zoals Oracle of Microsoft Excel.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
Oracle Database
Microsoft Excel
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Bestandstype4 Relux Project File

Ontwikkelaar Relux
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.RDF optienummer4

Verlichtingsproject gemaakt door Relux, een programma dat wordt gebruikt voor het modelleren en simuleren van lichtomstandigheden; kan een binnen- of buitenproject zijn; bewaart de gebouw- of ruimte-indeling evenals lichtbronnen en hun eigenschappen; kan in de software worden gevisualiseerd om te zien of de verlichtingsoplossing geschikt is voor constructie.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
ReluxSuite

Bestandstype5 ReDIF Template

Ontwikkelaar RePEc
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.RDF optienummer5

Een RDF-bestand is een sjabloon dat is opgeslagen in het informatieformulier voor onderzoeksdocumenten (ReDIF). Het bevat metadata die een of meer onderzoekspublicaties beschrijven, zoals tijdschriften, kranten, boeken en software. RDF-bestanden slaan informatie op over de publicatie, zoals de auteur, e-mail om contact op te nemen met de auteur, titel van de publicatie, redacteur, publicatiedatum en werkplek van de auteur van de publicatie.

Meer informatie

RDF-bestanden worden gebruikt door Research Papers in Economics (RePEc), een groep die zich bezighoudt met het verbeteren van de verspreiding van onderzoek in economie en andere aanverwante wetenschappen. RePEc gebruikt RDF- en .REDIF -bestanden om metadata over publicaties op te slaan, waardoor de publicaties gemakkelijker kunnen worden georganiseerd en gebruikt. RDF-bestanden worden gebruikt om metadata te bevatten met ISO-LATIN-1 of Windows-1252-tekencodering, terwijl REDIF-bestanden worden gebruikt om metadata met UTF-8-tekencodering op te slaan.

RDF-bestanden worden meestal gemaakt met ReDIF-software maar omdat ze in gewone tekst zijn opgeslagen, kunnen ze in elke teksteditor worden geopend en bewerkt. Metagegevens die zijn opgeslagen in het RDF-bestand zijn georganiseerd in afzonderlijke regels van veldnaam: veldwaarde. Een voorbeeld van een veldnaam en -waarde is Author-Workplace-Name: University of Minnesota.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
ReDIF

Bestandstype6 PowerProducer Disc Image

Ontwikkelaar Cyberlink
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat N/A

.RDF optienummer6

Schijfimage gemaakt met PowerProducer, een video-opname- en authoringprogramma; bevat de volledige inhoud van een filmproject, inclusief speciale effecten en instellingen; opgeslagen in een gecomprimeerd formaat en kan worden gebrand op een schijf voor opslag, zodat deze op een later tijdstip kan worden geopend.

Programma's die RDF bestanden openen
Windows
CyberLink PowerProducer
CyberLink Media Suite

Over RDF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .rdf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype PowerProducer Disc Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.