Hoofd : Bestandsextensies : .wps Het dossier

.wps Bestandsextensie

Bestandstype1 Microsoft Works Word Processor Document

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Tekstbestanden
Formaat Binary

Wat is WPS file?

Een WPS-bestand is een document dat is gemaakt met tekstverwerkingssoftware van Microsoft Works. Het bevat documentelementen die lijken op een Microsoft Word ( .DOC ) document, maar bevat geen geavanceerde opmaakopties en macro's die een Word-document kan bevatten.

Meer informatie

WPS-bestand geopend in LibreOffice Writer 5

Microsoft Works 9 was de definitieve versie van Works en de software werd stopgezet in 2010. Echter , Windows-gebruikers kunnen nog steeds WPS-bestanden gemaakt door Works-versies 6 tot 9 openen met Microsoft Office-toepassingen en "Microsoft Works 6-9 File Converter" geïnstalleerd. Het WPS-bestand kan ook worden geopend in LibreOffice.

De macOS (Mac OS X) -versie van Microsoft Works werd beëindigd na versie 4.0. Daarom kunnen de meeste moderne Works-documenten niet worden geopend met Works voor Mac. WPS-bestanden kunnen echter in macOS worden geopend met NeoOffice 2.2 of later, waaronder de bibliotheek "libwps".

Op Linux-systemen kunnen WPS-bestanden worden geopend met OxygenOffice Professional of een andere variant van OpenOffice.org suite met de bibliotheek "libwps". Sommige Linux-distributies bevatten mogelijk ook een programma met de naam wps2odt, dat libwps gebruikt en WPS-bestanden naar .ODT -bestanden kan converteren. Een pakket met de naam "writerperfect" kan ook wps2odt bevatten als de juiste versie van libwps beschikbaar is.

Ook het Writer-programma dat bij de gratis LibreOffice-suite wordt geleverd, is een ander programma dat WPS-bestanden ondersteunt. Het is een geweldig alternatief voor Windows-, MacOS- en Linux-gebruikers.

OPMERKING: Het WPS-formaat werd in 2006 verwijderd door Microsoft en werd vervangen door het standaard ".DOC" -indeling van Microsoft Word.

Programma's die WPS bestanden openen
Windows
LibreOffice
Microsoft Works
IMSI TurboPDF
NCH Doxillion
Linux
LibreOffice
OxygenOffice Professional
Macintosh
LibreOffice

Bestandstype2 Kingsoft Writer Document

Ontwikkelaar Kingsoft
Categorie Tekstbestanden
Formaat Binary

.WPS optienummer2

Een WPS-bestand is een tekstverwerkingsdocument dat is gemaakt door Kingsoft Writer, een tekstverwerker die deel uitmaakt van het Kingsoft WPS Office-pakket. Het bevat tekst, afbeeldingen en pagina-opmaak. WPS-bestanden lijken op Microsoft Word-documenten ( .DOC of .DOCX -bestanden).

Meer informatie

WPS-bestand geopend in Kingsoft WPS Writer 2016

Het WPS-bestand is het hoofdbestand dat is gekoppeld aan Writer. Het wordt gemaakt wanneer u een document opslaat om de inhoud van het document op te slaan. U kunt vanuit het niets een WPS-document maken of de .WPT -sjabloon gebruiken om het te starten en op te slaan als een WPS-bestand.

Writer wordt bij de WPS Office-suite geleverd, samen met de presentatie- en spreadsheetprogramma's. Naast het WPS-bestand ondersteunt Writer andere documenten, waaronder .DOCX , .DOC , .DOTX , .PDF en .RTF documenten. Writer biedt functies voor het bewerken van rijke tekst en documentopmaak en wordt geleverd met verschillende hulpmiddelen, waaronder spellingcontrole, aantal woorden, thesaurus en invoegtoepassingen.

Programma's die WPS bestanden openen
Windows
Kingsoft WPS Office
Kingsoft Writer
Android
Kingsoft WPS Office for Android

Bestandstype3 Translator's Workbench Project File

Ontwikkelaar SDL
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.WPS optienummer3

Projectinstellingenbestand opgeslagen door Translator's Workbench, een taalvertaling- en lokalisatieprogramma; slaat instellingen op die worden gebruikt voor het vertalen van applicatietekst naar een andere taal; stelt gebruikers in staat om de eigenschappen van het vertaalgeheugen uit het vertaalgeheugen op te slaan en opnieuw te gebruiken.

Meer informatie

SDL heeft Translator's Workbench vervangen door de nieuwere SDL Trados Studio-software.

Programma's die WPS bestanden openen
Windows
SDL Translator's Workbench

Over WPS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .wps verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Translator's Workbench Project File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.