Hoofd : Bestandsextensies : .rtf Het dossier

.rtf Bestandsextensie

Bestandstype Rich Text Format File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Tekstbestanden
Formaat Text

.RTF optienummer

Een RTF-bestand is een algemene tekstbestandsindeling die 'rich-text' ondersteunt. Het bevat verschillende typen tekstopmaak, zoals vet, cursief, verschillende lettertypen en tekengrootten en aangepaste tabbladinstellingen. RTF-bestanden ondersteunen ook objecten en afbeeldingen, zoals .JPG en .PNG bestanden, opgeslagen in het tekstbestand.

Meer informatie

RTF-bestand geopend in Microsoft WordPad

De Rich Text Format (RTF) werd in 1987 geïntroduceerd door Microsoft en ontwikkeld tot 2008, toen Microsoft is gestopt met het bijwerken van het formaat. RTF heeft in de loop der jaren veel herzieningen uitgevoerd, waarbij de meeste tekstverwerkers een bepaalde versie van het formaat ondersteunen.

Een van de belangrijkste voordelen van RTF-bestanden is de interoperabiliteit tussen tekstverwerkers en besturingssystemen. Dit betekent dat u het bestand in WordPad in Windows kunt opslaan en het in TextEdit in OS X kunt openen met weinig wijzigingen in de opmaak. Wijzigingen in de opmaak kunnen worden toegeschreven aan de verschillende versies van de RTF-specificatie die door verschillende programma's en programmaversies worden ondersteund.

Gemeenschappelijke RTF bestandsnamen

Nieuwe Rich Text Document.rtf - De standaardnaam die wordt gegeven aan nieuwe RTF-bestanden die zijn gemaakt via het Windows-contextmenu (klik met de rechtermuisknop in een map en kies Nieuw → Rich Text-document).

Programma's die RTF bestanden openen
Windows
Kingsoft WPS Office
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Nuance OmniPage
Adobe Illustrator
ACD Systems Canvas
Microsoft WordPad
CorelDRAW
Microsoft Works
Microsoft Office
Microsoft Word
Adobe InDesign
Corel WordPerfect
Calibre
Linux
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Calibre
Wolfram Research Mathematica
Cool Reader
Les Hardy RTF Editor
Android
Seavus iMindQ
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Cool Reader
Macintosh
Adobe Acrobat
Google Drive
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Apple TextEdit
LyxMac
Microsoft Word for Mac
Microsoft Office
Microsoft PowerPoint for Mac
Adobe InDesign
Calibre
Wolfram Research Mathematica
Thomson Reuters EndNote
Nuance OmniPage Pro X
Apple Pages
iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro

Over RTF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .rtf verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Rich Text Format File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.