Huis > H > Hoe Maak Je Een Gegevenstabel In Excel?

Hoe maak je een Gegevenstabel in Excel?

Klik op het tabblad Gegevens in de groep Hulpmiddelen voor gegevens of de groep Prognose (in Excel 2016 ) op Wat-als-analyse >gegevenstabel (in de groep Hulpmiddelen voor gegevens of De groep Voorspellen van Excel 2016 ).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een analyse in Excel?

Selecteer gewoon een cel in een gegevensbereik > selecteer de Gegevens analyseren knop op het tabblad Start. Gegevens analyseren in Excel analyseert uw gegevens en toont interessante visuele elementen ervan in een taakvenster. Trouwens, welke formule gebruiken in excel? Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3

Dienovereenkomstig, wat-als-analyse in excel?

Wat-als-analyse is het proces waarbij de waarden in cellen worden gewijzigd om te zien hoe die wijzigingen de uitkomst van formules op het werkblad zullen beïnvloeden. Excel biedt verschillende manieren om een what-if-analyse uit te voeren. De functie Doelzoeken vindt de invoerwaarden die een gewenst resultaat opleveren. De functie Gegevenstabel laat zien hoe verschillende waarden van een of twee variabelen de resultaten van formules op het werkblad beïnvloeden. De functie Scenariobeheer creëert en bewaart verschillende sets invoerwaarden, zodat u kunt zien hoe die waarden de resultaten van formules op het werkblad beïnvloeden. Hoe maak je draaitabellen in Excel? Draaitabellen zijn een van de krachtigste hulpmiddelen in Excel voor gegevensanalyse. U kunt er snel grote gegevensverzamelingen mee samenvatten per categorie en verschillende statistieken mee berekenen, zoals sommen, gemiddelden en tellingen.
Om een draaitabel in Excel te maken, selecteert u eerst de gegevens die u in de tabel wilt opnemen. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen op het lint en klik op Draaitabel in de groep Tabellen. Kies in het dialoogvenster Draaitabel maken waar u de draaitabel wilt plaatsen en klik op OK.
De draaitabel verschijnt op een nieuw werkblad. Om velden aan de draaitabel toe te voegen, sleept u de gewenste velden uit de veldenlijst aan de rechterkant van het dialoogvenster. Om statistieken te berekenen, zoals sommen en gemiddelden, klikt u op de uitklappijl naast de veldnaam en kiest u de berekening die u wilt gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat dit betreft, wat is hercoderen in excel?

Hercoderen en formules

Hercoderen van variabelen wordt vaak gedaan om onderzoeksgegevens in te delen in nieuwe categorieën. Meestal maak je daarvoor een nieuwe variabele aan. Soms is het handig om verschillende filters te combineren tot een nieuwe variabele zodat je voor je onderzoeksgroep maar één filter nodig hebt.
Waarmee kun je gegevens inzichtelijk maken? Ondanks de ruime keuze in softwarepakketten om data te verwerken is Microsoft Excel is nog steeds een van de meest gebruikte tools om analyses en rapportages te maken. Dit komt omdat je met Excel op een flexibele manier juist die informatie die voor jouw van belang is uit een berg data inzichtelijk kunt maken.

Je kunt ook vragen wat betekent apenstaartje in excel formule?

De vierkante haken om de diverse onderdelen van een formule maken voor Excel het verschil tussen gestructureerde en cel-verwijzingen. Het 'apestaartje' (@) voor een kolomnaam betekent dat de waarde uit dezelfde rij uit de betreffende kolom wordt opgehaald. Je kunt ook vragen hoe vind ik alle combinaties die gelijk zijn aan een bepaalde som in excel? De som van alle elementen in een rij of kolom in Excel kan automatisch worden berekend met de somfunctie. Als u echter wilt weten welke combinatie van getallen in een rij of kolom een bepaalde som opleveren, kunt u de SOM.ALS-functie gebruiken.

Dienovereenkomstig, is excel oneindig?

Nee, Excel is niet oneindig. Het maakt gebruik van een 32-bits getalsysteem, wat betekent dat het maximum aantal cijfers dat het kan weergeven 4,294,967,296 is.

Door Aret Brownrigg

Vergelijkbare artikelen

Hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken? :: Hoeveel GB heb je nodig?
Handige links