Huis > H > Hoe Voorwaardelijke Opmaak Doortrekken?

Hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken?

Selecteer eerst de hele tabel met uitzondering van de kolomtitels. Klik vervolgens de knop "Voorwaardelijke opmaak" in het lint (2), en kies "Nieuwe regel" (3) in het drop-downmenu. In het dialoogvenster dat verschijnt selecteer je de regel "Een formule gebruiken om te bepalen welke cellen worden opgemaakt" (4).

Lees verder

Waarom werkt voorwaardelijke opmaak niet?

Voorwaardelijke opmaak wordt niet meer toegepast nadat de eerste voorwaarde waar is. Alle regels voor voorwaardelijke opmaak blijven echter beschikbaar in de werkmap en worden toegepast wanneer de werkmap opnieuw wordt geopend in Excel 2007 en hoger, tenzij de regels zijn bewerkt in Excel 97-2003. En nog een vraag, waar onwaar excel kleur? Als de waarde “rood” is, geef de waarde X

Met andere woorden, we controleren cellen in een bepaalde kolom en geven een vastgestelde waarde terug als de kleur rood is. Het resultaat is WAAR als de waarde rood is en ONWAAR als de waarde anders is dan rood.

Mensen vragen ook: hoe vul ik automatisch andere cellen in bij het selecteren van waarden in de vervolgkeuzelijst van excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u automatisch andere cellen kunt invullen wanneer u waarden selecteert in een Excel keuzelijst.
Eén manier is het gebruik van de VLOOKUP functie. Deze functie zoekt een waarde op in een tabel en geeft de bijbehorende waarde in een andere kolom in die tabel. Als u bijvoorbeeld een tabel met gegevens hebt met landen in de ene kolom en hoofdsteden in de andere kolom, kunt u de VLOOKUP-functie gebruiken om een land op te zoeken en de hoofdstad ervan terug te geven.
Een andere manier om automatisch andere cellen in te vullen is gegevensvalidatie. Met gegevensvalidatie kunt u een vervolgkeuzelijst in een cel maken, en wanneer een waarde uit die lijst wordt geselecteerd, kunnen andere cellen automatisch worden ingevuld op basis van de geselecteerde waarde.
Ten slotte kunt u ook een macro gebruiken om automatisch andere cellen in te vullen wanneer een waarde wordt geselecteerd uit een vervolgkeuzelijst. macro's zijn aangepaste scripts die kunnen worden geschreven om taken in Excel te automatiseren. Hoe beveilig ik een cel in Excel? Er zijn een paar manieren om een cel in Excel te beveiligen:
1. Vergrendel de cel. Hierdoor kan niemand de inhoud van de cel wijzigen. Om een cel te vergrendelen, selecteert u de cel, gaat u naar het tabblad Home en klikt u op de knop Vergrendelen in de groep Cellen.
2. Bescherm de cel. Dit voorkomt dat iemand de inhoud van de cel wijzigt, maar staat hem toe de cel te formatteren (bijvoorbeeld de kleur van het lettertype, de getalnotatie, enzovoort). Om een cel te beschermen, selecteert u de cel, gaat u naar het tabblad Home en klikt u op de knop Beschermen in de groep Cellen.
3. Verberg de cel. Hierdoor kan niemand de inhoud van de cel zien. Om een cel te verbergen, selecteert u de cel, gaat u naar het tabblad Begin en klikt u op de knop Verbergen in de groep Cellen.

Gerelateerde artikelen

Hoe heet het als je een opmaak toepast gebaseerd op de relatie tussen waardes in het geselecteerde data bereik?

U kunt voorwaardelijke opmaak toepassen door het celbereik, de tabel of het hele werkblad te selecteren. Klik op het tabblad Begin. Klik op Dubbele waarden om markeringsregels voor cellen aan te geven. Klik op Uniek of Dubbel voor waarden in het bereik.

Trouwens, welke formule gebruiken in excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3
Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een listbox in excel? Een keuzelijst aan een werkblad toevoegen
  1. Maak een lijst met items die u wilt weergeven in de keuzelijst, zoals in deze afbeelding.
  2. Klik op Ontwikkelaars > Invoegen.
  3. Klik onder Formulierbesturingselementen op Keuzelijst (formulierbesturingselement).
  4. Klik in de cel waarin u de keuzelijst wilt maken.

Je kunt ook vragen hoe maak je een keuzelijst in word?

Klik in het document op de plaats waar u het besturingselement wilt toevoegen. Selecteer op het tabblad Ontwikkelaars onder Formulierbesturingselementende optie Tekstvak, Selectievakjeof Keuzelijst met invoervak. Dus, hoe maak je draaitabellen in excel? There are a few steps involved in creating a pivot table in Excel:
1. Select the data you want to use to create the pivot table. This data can be in the form of a table or range.
2. Click the Insert tab on the ribbon and then click PivotTable in the Tables group.
3. In the Create PivotTable dialog box, choose whether to use an existing worksheet or create a new worksheet for the pivot table.
4. Select the data you want to use to create the pivot table and click OK.
5. In the PivotTable Field List, drag the fields you want to use to the areas where you want them to appear.
6. To see the results of your changes, click the PivotTable button on the ribbon.

Dus, wat moet je als eerste doen wanneer maar een beperkt aantal cellen mogen worden gebruikt om gegevens in te voeren?

Als je maar een beperkt aantal cellen kunt gebruiken om gegevens in te voeren, moet je eerst de meest belangrijke gegevens invoeren. Dit betekent dat je de gegevens invoert die het meest relevant zijn voor het doel van het document of de taak. Als je bijvoorbeeld een lijst wilt maken van de klanten van je bedrijf, moet je eerst de namen van de klanten invoeren. Als je een lijst wilt maken van de producten die je bedrijf verkoopt, moet je eerst de namen en prijzen van de producten invoeren.

Door Nunes Lacks

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een pull down menu in Excel? :: Hoe maak je een Gegevenstabel in Excel?
Handige links