Huis > W > Wat Voor Soort Grafieken Zijn Er?

Wat voor soort grafieken zijn er?

Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe maak je een histogram in Word?

Een histogram maken

  1. Selecteer de gegevens. (Dit is een typisch voorbeeld van gegevens voor een histogram.)
  2. Klik op Invoegen > Grafiek.
  3. Klik in het dialoogvenster Grafiek invoegen onder Alle grafieken op Histogram en klik vervolgens op OK.
Hoe maak je een overzichtelijke tabel? Ga naar Invoegen / Tabel / Snelle tabellen en selecteer een kant-en-klaar ontwerp. Pas het naar gelang de gegevens aan door rijen en kolommen toe te voegen of te verwijderen.

Je kunt ook vragen hoe een tabel opmaken?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de software die u gebruikt om uw tabel te maken. In het algemeen kunt u echter een tabel opmaken door de celmarges, de ruimte tussen cellen, de opvulling binnen cellen, de rand rond cellen en de achtergrondkleur van cellen aan te passen. U kunt ook de uitlijning van de tekst in de cellen en de lettergrootte en het lettertype aanpassen. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je twee kolommen in word? Er zijn een paar manieren om kolommen te maken in Word:
1. De meest eenvoudige manier is het gebruik van de knop Kolommen op het tabblad Pagina-indeling. Selecteer gewoon het aantal kolommen dat u wilt in het vervolgkeuzemenu.
2. U kunt ook het dialoogvenster Kolommen gebruiken voor meer controle over uw kolommen. Klik daarvoor op de knop Kolommen op het tabblad Pagina-indeling en vervolgens op de optie Meer kolommen onder in het menu.
3. Als je nog meer controle wilt, kun je het gereedschap Tabel gebruiken. Maak een tabel met twee kolommen en zoveel rijen als je nodig hebt. Typ vervolgens uw tekst in de cellen.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Dit in overweging nemend, hoe verander je de naam van een reeks in excel?

Klik met de rechtermuisknop op de grafiek met de gegevensreeks waarvan u de naam wilt wijzigen en klik op Gegevens selecteren. Selecteer de gegevensreeks in het dialoogvenster Gegevensbron selecteren, onder Legendagegevens (reeks), en klik op Bewerken. Typ de naam die u wilt gebruiken in het vak Reeksnaam. Bovendien, wat is gegevensbereik excel? Gegevensbereik. Wanneer je een grafiek of diagram wil aanmaken in Excel of Google Spreadsheets dien je eerst te bepalen op welke gegevens deze moet gebaseerd zijn. De gegevens die getoond moeten worden in de grafiek noemen we het gegevensbereik.

Hoe verander je de verticale as in Excel?

Klik in een grafiek op de waardeas die u wilt wijzigen of doe het volgende als u de as wilt selecteren in een lijst met grafiekelementen:

  1. Klik ergens in de grafiek.
  2. Klik op het tabblad Indeling, in de groep Huidige selectie, op de pijl naast de lijst Grafiekelementen en klik vervolgens op Verticale as (waardeas).
Dienovereenkomstig, hoe maak ik een grafiek met 2 assen? Om een grafiek met 2 assen te maken, moet je eerst de data verzamelen die je wilt weergeven in de grafiek. Vervolgens moet je de data invoegen in een spreadsheet programma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets. Nadat de data is ingevoerd, kun je de grafiek maken door op het tabblad 'Insert' te klikken en vervolgens op 'Chart' of 'Grafiek'. Er zullen verschillende grafiekopties worden weergegeven. Selecteer de grafiekoptie die je wilt gebruiken en klik vervolgens op 'OK'. De grafiek zal worden weergegeven in het spreadsheet programma.

Dus, wat is de as van een grafiek?

De axis van een grafiek is een lijn waarop de waarden van de variabelen staan. De x-as is de horizontale as en de y-as is de verticale as. De oorsprong is het punt waar de twee assen elkaar kruisen.

Door Uzia Pulanco

Vergelijkbare artikelen

Hoe herken je een grafische rekenmachine? :: Hoe maak je een grafiek in Excel 2016?
Handige links