Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Windows Laptop?

Hoe maak je een screenshot op een Windows laptop?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, kun je met een laptop een screenshot maken?

Een screenshot op pc of laptop maken (Windows)

Zorg ervoor dat wat je wilt laten zien, zichtbaar is op het scherm. 2. Druk op het toetsenbord van je computer op de 'Print Screen' knop. Soms heet deze knop 'PrtScn' of 'Print Scrn'.
Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

En nog een vraag, hoe maak ik een print van het scherm?

Er zijn een paar manieren om een afdruk van het scherm te maken. Eén manier is het gebruik van de ingebouwde schermafdruk-tool. Om een screenshot te maken op een Windows PC, druk je op de Windows-toets + PrtScn. Dit maakt een foto van je hele scherm en slaat het op als PNG-bestand in de map "Afbeeldingen". Op een Mac drukt u op Shift + Command + 3 om een screenshot te maken van uw hele scherm, of op Shift + Command + 4 om een screenshot te maken van een specifiek deel van het scherm. Dit zal de schermafdruk opslaan als een PNG-bestand op uw bureaublad.
Een andere manier om een afdruk van het scherm te maken is door gebruik te maken van een schermopnametool van derden. Er zijn veel verschillende schermafdrukprogramma's beschikbaar, zowel gratis als betaald. Enkele populaire programma's voor Windows zijn Snagit en Greenshot. Voor Mac zijn er Jing en Skitch. Deze tools bieden meestal meer mogelijkheden dan de ingebouwde schermopnametool, zoals de mogelijkheid om de schermafbeelding te annoteren of video's van uw scherm op te nemen. Waar vind ik mijn Screenshots Windows 10? De map met schermafbeeldingen in Windows 10 bevindt zich meestal in de map "Afbeeldingen" onder "Deze pc". Om uw schermafbeeldingen te vinden, opent u het menu "Start" en selecteert u "Afbeeldingen" in de lijst met opties. Als u de map "Afbeeldingen" niet ziet, kunt u ook "Deze pc" selecteren in het menu en vervolgens dubbelklikken op de map "Afbeeldingen" om deze te openen. In de map "Afbeeldingen" zou u een map "Schermafbeeldingen" moeten zien. Hier worden uw schermafbeeldingen opgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Kan je Keynote openen in Windows?

Als u andere presentaties in andere apps wilt openen, moet u de Keynote-app gebruiken. Microsoft PowerPoint-presentaties en andere bestandstypen kunnen in Keynote worden geopend. Presentaties kunnen worden geopend op een iPad, iPod touch of Mac.

En nog een vraag, hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:

  1. Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.
  2. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd.
  3. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.
Waarom kan ik geen Print Screen maken? Daar is een gemakkelijke oplossing voor bedacht: Gebruik de toetscombinatie 'Windows'-toets + Shift + S. Een andere manier om alleen een printscreen van een venster te maken, is de toetscombinatie 'Alt' + Printscreen. Op die manier hoef je niet zelf een rechthoek te tekenen.

Wat dit betreft, waar kan ik mijn screenshots vinden?

Waar kan ik mijn screenshot vinden? Zoek naar een Screenshots folder/map in de Galerij of Foto's applicatie. Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een screenshot op windows 11? Er zijn twee manieren om een schermafdruk te maken in Windows 11. De eerste manier is om de toetsen Fn + PrtScn in te drukken. Dit zal de afbeelding van het scherm naar het klembord kopiëren. Vervolgens kun je de afbeelding plakken in een programma zoals Paint of een andere fotobewerkingssoftware.
De tweede manier is om de toets Windows + Shift + S in te drukken. Dit zal een menu openen waarmee je kunt kiezen welk deel van het scherm je wilt afdrukken. Als je het volledige scherm wilt afdrukken, kun je op Ctrl + PrtScn drukken.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

De toetsen die je moet gebruiken voor Print Screen zijn afhankelijk van het type toetsenbord dat je hebt. Voor een Windows-toetsenbord gebruik je de Print Screen-toets. Op sommige toetsenborden staat deze toets aangegeven met "PrtScn" of "PrntScrn". Als je een Mac-toetsenbord hebt, gebruik je de Command-toets, de Shift-toets en de 3-toets tegelijkertijd.

Door Nicoline Ginyard

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een gedeeltelijke Print Screen? :: Hoe lang voor QR code na vaccinatie?
Handige links