Huis > H > Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Windows 10?

Hoe maak je een screenshot op een Windows 10?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Waar vind je screenshots terug PC?

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen. Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Vervolgens, hoe maak je een screenshot van een gedeelte van je scherm?

De beste manier om een screenshot te maken van een deel van je scherm is door het Snipping Tool te gebruiken. Deze tool is te vinden in het Start Menu onder Alle Programma's -> Accessoires -> Knipgereedschap.
Zodra u het Knipselgereedschap hebt gestart, ziet u een interface waarmee u het type knipsel kunt kiezen dat u wilt maken. De opties zijn: Vrijvormig knippen, Rechthoekig knippen, Venster knippen en Volledig scherm knippen.
Voor dit voorbeeld kiezen we de rechthoekige knip. Zodra u uw sniptype hebt gekozen, wordt uw scherm verduisterd en kunt u een rechthoek tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen. Zodra u de rechthoek hebt getekend, wordt de schermafbeelding gemaakt en kunt u deze opslaan op uw computer. Hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. Eén manier is om het knipgereedschap te gebruiken. Om het knipselgereedschap te vinden, kunt u het zoeken in het menu Start of het vinden in de map Accessoires in Alle programma's. Zodra u het knipgereedschap hebt gestart, ziet u een interface met vier verschillende knipopties: vrije vorm, rechthoekig, venster en volledig scherm. Selecteer het type knipsel dat u wilt maken en gebruik vervolgens uw muis om een kader te tekenen rond het gebied dat u wilt knippen. Het knipgereedschap maakt dan een momentopname van dat gebied en slaat die op het klembord op.
Een andere manier om een knipsel van uw scherm te maken is door de Print Screen-toets op uw toetsenbord te gebruiken. De toets Print Screen bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek van uw toetsenbord. Als u op deze toets drukt, maakt u een momentopname van uw hele scherm en slaat u die op het klembord op. U kunt het knipsel vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma of een documentbewerkingsprogramma plakken om het als een afbeeldingsbestand op te slaan.
Tot slot kunt u ook de sneltoets Windows+Shift+S gebruiken om een schermafdruk te maken van een specifiek deel van uw scherm. Er verschijnt dan een kleine werkbalk met verschillende knipopties. Selecteer het type knipsel dat u wilt maken, en gebruik vervolgens uw muis om een kader te tekenen rond het gebied dat u wilt knippen. De schermafbeelding wordt opgeslagen op uw klembord, dat u vervolgens kunt plakken in een beeldbewerkingsprogramma of een documentbewerkingsprogramma om het op te slaan als een afbeeldingsbestand.

Gerelateerde artikelen

Kan je Keynote openen in Windows?

Als u andere presentaties in andere apps wilt openen, moet u de Keynote-app gebruiken. Microsoft PowerPoint-presentaties en andere bestandstypen kunnen in Keynote worden geopend. Presentaties kunnen worden geopend op een iPad, iPod touch of Mac.

Welke knoppen gebruik je voor een Print Screen?

Vind op het toetsenbord de toets waarop PrtScn (afkorting voor Print Screen) of Print Screen staat. Vaak is dit een van de toetsen die boven de pijltoetsen van het toetsenbord staat. De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Print Screen toets te drukken. Trouwens, waar wordt schermknipsel opgeslagen? Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.

Wat dit betreft, waar worden screenshots opgeslagen windows 11?

Je kunt screenshots ook meteen als bestand opslaan door de Windows-toets samen met PrtScrn in te drukken. Het bestand wordt dan opgeslagen als . png-bestand, in de map Afbeeldingen. Waarom doet mijn Print Screen het niet? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw Print Screen functie niet werkt. Een mogelijkheid is dat de grafische drivers van uw computer niet up-to-date zijn. Verouderde drivers kunnen soms problemen veroorzaken met bepaalde functies, waaronder de Print Screen-functie. Een andere mogelijkheid is dat de Print Screen-functie in het BIOS van uw computer is uitgeschakeld. Om te controleren of dit het geval is, moet u in uw BIOS op zoek gaan naar de betreffende instelling. Ten slotte is het ook mogelijk dat er een probleem is met uw toetsenbord. Als u een extern toetsenbord gebruikt, probeer het dan op een andere USB-poort aan te sluiten. Als u een laptop gebruikt, probeer dan op de Fn-toets + Print Screen-toets te drukken.

Hoe schermafbeelding maken?

Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.
Als u een Windows-computer gebruikt, kunt u op de toets "Print Screen" op uw toetsenbord drukken. U maakt dan een schermafdruk van uw hele scherm en slaat die op in uw klembord. U kunt de schermafbeelding dan plakken in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop.
Als u een Mac gebruikt, kunt u op de toetsen "Command+Shift+3" drukken om een schermafdruk van uw hele scherm te maken. De schermafbeelding wordt dan als PNG-bestand op uw bureaublad opgeslagen.
U kunt ook de "Command+Shift+4" toetsen gebruiken om een screenshot te maken van een specifiek gebied op uw scherm. Als u op deze toetsen drukt, verandert uw cursor in een dradenkruis. U kunt dan klikken en slepen met het dradenkruis om het gebied te selecteren dat u wilt fotograferen. De schermafbeelding wordt ook opgeslagen als PNG-bestand op uw bureaublad.

Door Osmo Rajnesh

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een screenshot op de iPhone? :: Hoe scherm opnemen Windows?
Handige links