Huis > W > Wat Is Een Kml Bestand?

Wat is een KML bestand?

Keyhole Markup Language, ook wel afgekort als KML, is een op XML gebaseerde standaardopmaaktaal voor geografische data. Het wordt met name gebruikt voor het programma Google Earth. Maar ook Google Maps en Marble zijn in staat om KML-bestanden weer te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Mensen vragen ook: waarmee kan ik een kml bestand openen?

Je kunt de meeste eenvoudige KML-bestanden bekijken in Google Earth voor Chrome (versie 9) of in de Google Earth-app op je mobiele apparaat. Als je geen complexe KML-bestanden kunt weergeven, gebruik je Google Earth voor desktop (versie 7), waarin alle KML-functies worden ondersteund. Hoe maak ik een KML file? Hoe maak je een KML bestand

  1. Ga naar batchgeo.com.
  2. Plak je gegevens in het grote vak.
  3. Klik "Maak nu een kaart"
  4. Wacht tot de geocodering klaar is, klik dan op "Doorgaan / Opslaan"
  5. Vul de titel en omschrijving in en vergeet je e-mailadres niet, klik dan op "Kaart opslaan"

Hoe KML bestand openen in Google Maps?

Er zijn twee manieren om een KML-bestand in Google Maps te openen. De eerste manier is gewoon dubbelklikken op het KML-bestand, en het wordt geopend in Google Maps. De tweede manier is om Google Maps te openen en te klikken op de optie "Mijn plaatsen". Klik vervolgens op de knop "Bladeren" en selecteer het KML-bestand van uw computer. Hoe kan ik een GPX bestand openen? GPX, of GPS Exchange Format, is een bestandsformaat dat wordt gebruikt om GPS-gegevens op te slaan. GPX-bestanden kunnen worden gemaakt door GPS-apparaten, zoals Garmin, of door GPS-software, zoals MapMyRun. GPX-bestanden kunnen worden geopend door GPS-apparaten en software die het GPX-formaat ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Vervolgens, is google earth gratis?

Google Earth Pro op desktop is gratis en speciaal ontwikkeld voor gebruikers die geavanceerde functies nodig hebben. Je kunt bijvoorbeeld GIS-gegevens importeren en exporteren, en terug in de tijd gaan met historische beelden. Beschikbaar op pc, Mac en Linux. Dit in overweging nemend, hoe maak je een kmz-bestand? U kunt ook afbeeldingen en KML-bestanden bundelen. In Google Earth kunt u eenvoudig KMZ-bestanden maken. Als u via het deelvenster Plaatsen een plaatsmarkering of map opslaat, kunt u uw content opslaan als een KMZ-bestand of als een KML-bestand.

Wat kan ik met een GPX bestand?

Gpx voor beginners: wandelen en fietsen met de smartphone

  • Bij heel wat online wandel- en fietsroutes worden tegenwoordig ook gpx-bestanden aangeboden.
  • Als je een fiets- of wandelgps hebt, of een smartphone (of tablet) met gps-functie, dan kun je gpx gebruiken.
Hoe krijg je een GPX bestand op Google Maps? Er is geen directe manier om een GPX-bestand op Google Maps te krijgen. Er zijn echter een paar omleidingsmethoden die kunnen worden gebruikt. Eén methode is om het GPX-bestand eerst om te zetten in een KML-bestand, wat kan worden gedaan met behulp van verschillende online converters. Zodra het bestand in KML-formaat is, kan het rechtstreeks naar Google Maps worden geüpload door de stappen hier te volgen: https://support.google.com/mymaps/answer/3024836?hl=en.
Een andere methode is het gebruik van een website of toepassing van derden die GPX-bestanden kan overbrengen naar Google Maps. Een dergelijke website is GPS Visualizer (http://www.gpsvisualizer.com/map_input?form=data), die een GPX-bestand kan nemen en de gegevens op een Google-kaart kan leggen.

Welke app om GPX bestanden te openen?

Er zijn een paar apps die GPX-bestanden kunnen openen, maar de populairste is waarschijnlijk Google Maps. Andere opties zijn Basemap.at en GpxViewer.

Door Frear

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een KMZ bestand openen? :: Hoe kan ik een KML bestand openen?
Handige links