Huis > W > Waar Vind Ik Het Knipprogramma?

Waar vind ik het Knipprogramma?

Knipprogramma openen

  1. Klik op de Start-knop. .
  2. Klik op Accessoires > Knipprogramma.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak ik een schermknipsel?

Selecteer Nieuw en maak een schermopname. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. U kunt de vorm van het knipsel wijzigen door een van de volgende opties op de werkbalk te kiezen: Rechthoekige modus, Venstermodus, Modus Volledig scherm en Modus Vrije vorm. Wat is de sneltoets voor een screenshot? Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Dit in overweging nemend, waar staan schermopnamen windows 10?

De screenshots op Windows 10 worden opgeslagen in de map "Screenshots" onder Deze pc. Hoe maak ik een print van mijn scherm? Om een afdruk te maken van uw scherm op een Windows-computer, kunt u op de toets "Print Screen" op uw toetsenbord drukken. Dit maakt een momentopname van uw huidige scherm en kopieert deze naar het klembord. Van daaruit kunt u het in een document of beeldbewerkingsprogramma plakken en het afdrukken.
Op een Mac kunt u op "Command + Shift + 3" drukken om een schermafdruk van uw hele scherm te maken, of op "Command + Shift + 4" om een schermafdruk van een specifiek gebied te maken. Deze schermafbeeldingen worden als bestanden op uw bureaublad opgeslagen.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Welke sneltoetsen zijn er?

Druk op deze toetsOm dit te doen
Ctrl + AAlle items in een document of venster selecteren.
Ctrl + D (of Delete)Het geselecteerde item verwijderen en verplaatsen naar de Prullenbak.
Ctrl + EZoeken openen (in de meeste apps).
Ctrl + R (of F5)Het actieve venster vernieuwen.
Hoe maak je een Schermknipsel in Windows 11? Je kunt deze sneltoets gebruiken om een ​​screenshot te maken van bijna elke gewenste vorm met deze sneltoets.
  1. Klik eerst op de app waarvan je een screenshot wilt maken.
  2. Druk vervolgens tegelijkertijd op de Windows-toets + Shift + S-toetsen.
  3. U ziet een bericht-'Teken een vorm om een ​​schermknipsel te maken'.

Hoe maak je een gedeeltelijke screenshot?

Een screenshot van een deel van het scherm maken

  1. Druk op het toetsenbord op Command-Shift-4 en sleep de aanwijzer om het gewenste gebied aan te geven.
  2. Houd de muisknop ingedrukt en laat de toetsen los.
  3. Als u klaar bent om de screenshot te maken, laat u de muisknop los.
Dienovereenkomstig, hoe deel van scherm selecteren? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een deel van een scherm kunt selecteren, afhankelijk van wat u met de selectie wilt doen.
Als u een screenshot wilt maken van de selectie, kunt u het Snipping Tool (Windows) of het ingebouwde screenshot-gereedschap op een Mac gebruiken. Selecteer gewoon het gebied dat u wilt vastleggen en sla de schermafbeelding op uw computer op.
Als u de selectie wilt kopiëren en plakken, kunt u met de muis het gewenste gebied selecteren en vervolgens op CTRL+C (Windows) of CMD+C (Mac) drukken om de selectie te kopiëren. U kunt deze vervolgens in een ander programma of document plakken met CTRL+V (Windows) of CMD+V (Mac).
Als u de selectie als video wilt opnemen, kunt u een schermopnameprogramma gebruiken zoals QuickTime Player (Mac) of CamStudio (Windows). Selecteer gewoon het gebied dat u wilt opnemen en start de opname.

Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen?

Er zijn een paar verschillende manieren om een screenshot te maken zonder de Print Screen knop te gebruiken.
Eén manier is om het Knipselgereedschap te gebruiken. Dit is een programma dat met Windows wordt meegeleverd en in het menu Start te vinden is. Om het knipselgereedschap te gebruiken, opent u het programma en klikt u op de knop Nieuw. U kunt dan het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, maakt het knipselgereedschap een schermafbeelding en slaat die op als PNG-bestand.
Een andere manier om een screenshot te maken is door de sneltoets Windows + Shift + S te gebruiken. Ook dan verschijnt het Knipselgereedschap, maar kun je ook kiezen welk type schermafbeelding je wilt maken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een schermvullende schermafbeelding te maken, of u kunt ervoor kiezen om een schermafbeelding te maken van alleen het actieve venster.
Als u Windows 10 gebruikt, is er ook een ingebouwde schermopnametool die u kunt gebruiken. Om dit hulpmiddel te openen, drukt u op de toetsen Windows + PrtScn op uw toetsenbord. Dit zal een schermvullende schermafbeelding maken en opslaan als een PNG-bestand in uw map Afbeeldingen.

Door Leopold Toda

Vergelijkbare artikelen

Hoe scherm opnemen Windows 10? :: Hoe splits je je scherm op Chromebook?
Handige links