Huis > H > Hoe Kan Ik Een Bestand Beveiligen?

Hoe kan ik een bestand beveiligen?

Een document met een wachtwoord beveiligen

  1. Ga naar Bestand >Info >Document beveiligen > Met wachtwoord versleutelen.
  2. Typ een wachtwoord en typ het wachtwoord opnieuw om het te bevestigen.
  3. Sla het bestand op om ervoor te zorgen dat het wachtwoord van kracht wordt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe beveilig je een werkblad in Excel?

Open het werkblad of de werkmap die u wilt beveiligen. Klik op het tabblad Controleren op Blad beveiligen of Werkmap beveiligen. Typ een wachtwoord in het vak Wachtwoord en typ het ter bevestiging ook in het vak Controleren. Kies desgewenst nog andere beveiligingsopties en klik op OK. Hoe haal je een wachtwoord van een Excel bestand af? Een wachtwoord van een document verwijderen

  1. Open het document en voer het wachtwoord voor het document in.
  2. Ga naar Bestand >Info > Document beveiligen > Met wachtwoord versleutelen.
  3. Wis het wachtwoord in het vak Wachtwoord en klik op OK.

Hoe beveilig ik een Excel bestand tegen bewerken?

Er zijn een paar manieren om een Excel-bestand te beschermen tegen bewerken:
1. U kunt het bestand met een wachtwoord beveiligen zodat alleen mensen met het wachtwoord het kunnen openen en bewerken. Ga hiervoor naar Bestand > Opslaan als en selecteer het bestandstype als "Microsoft Office Excel 97-2003 Werkblad (.xls)". Klik in het dialoogvenster Opslaan als op de knop Extra en selecteer Algemene opties. Voer een wachtwoord in in het veld Wachtwoord om te openen en klik op OK. Voer het wachtwoord nogmaals in ter bevestiging en klik op OK. Wanneer u nu het bestand probeert te openen, wordt u om een wachtwoord gevraagd.
2. U kunt het bestand ook opslaan als een alleen-lezen bestand. Dit betekent dat mensen het bestand kunnen openen, maar er geen wijzigingen in kunnen aanbrengen. Ga hiervoor naar Bestand > Opslaan als en selecteer als bestandstype "Microsoft Office Excel 97-2003 werkblad (.xls)". Klik in het dialoogvenster Opslaan als op de knop Extra en selecteer Algemene opties. Vink het vakje Alleen-lezen aan en klik op OK. Wanneer u nu het bestand probeert te openen, krijgt u een bericht dat het bestand is gemarkeerd als alleen-lezen. U kunt op OK klikken om het bestand in alleen-lezen modus te openen.
3. Een andere manier om het bestand te beveiligen is door het op te slaan als een bestand met een macro. Dit betekent dat het bestand alleen kan worden geopend en bewerkt als de macrobeveiliging is ingesteld op laag of gemiddeld. Ga hiervoor naar Bestand > Opslaan als en selecteer het bestandstype als "Microsoft Office Excel Macro-Enabled Workbook (.xlsm)". Wanneer u het bestand probeert te openen, wordt u gevraagd of u macro's wilt inschakelen. Als u klikt op Macro's inschakelen, wordt het bestand geopend en kunt u het bewerken. Klikt u op Macro's uitschakelen, dan wordt het bestand geopend, maar kunt u het niet bewerken. En nog een vraag, hoe kan je een document bewerken? Er zijn een paar manieren om een document te bewerken. Eén manier is het gebruik van een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word. U kunt ook een teksteditor zoals Notepad++ gebruiken. Ten slotte kunt u een online editor zoals Google Docs gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Daarvan, hoe gebruik je een stift in word?

Kies een markeerstift in de groep Pennen en teken over tekst om de tekst te markeren. U kunt de markering verwijderen door nogmaals over de tekst te tekenen. Hoe kan ik een docx bestand openen? DOC en DOCX openen. DOC, DOCX en DOCM bestanden zijn gemaakt met Microsoft Office Word. Deze documenten kunnen worden geopend in Microsoft Office of Word, maar ook met andere software, apps en online viewers.

Hoe maak je een cirkel in Word?

Een ovaal of cirkel tekenen

  1. Klik op het tabblad Invoegen in de groep Illustraties op Vormen.
  2. Klik onder Basisvormenop Ovaal .
  3. Klik op de plek waar de cirkel moet beginnen. Als u van de vorm een cirkel wilt maken, houdt u Shift ingedrukt terwijl u sleept om te tekenen. Notities:
Hoe kan ik een Pptx bestand openen? De meeste Pptx-bestanden kunnen eenvoudig worden geopend met een gratis online Pptx Viewer. Dit programma kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar. Als u een Pptx-bestand wilt openen op uw computer, kunt u dit programma gebruiken.

Wat betekent alleen-lezen bestand?

Een read-only-bestand is een bestand dat door de gebruiker niet kan worden bewerkt of gewijzigd. Dit betekent dat de gebruiker alleen leestoegang tot het bestand heeft en dat alle wijzigingen die aan het bestand worden aangebracht, worden genegeerd. Read-only-bestanden zijn vaak gebruikershandboeken of systeembestanden die niet mogen worden gewijzigd.

Door Gloriana Lepere

Vergelijkbare artikelen

Kan Snapchat je alleen voor mij zien? :: Waar vind ik modus alleen lezen?
Handige links