Huis > W > Wat Kun Je Met Een Png Bestand?

Wat kun je met een PNG bestand?

PNG is de afkorting voor Portable Network Graphics. Het is een bestandsindeling voor afbeeldingen, vergelijkbaar met JPG. Een PNG bestand ondersteunt tot wel 16 miljoen kleuren. Een ander groot voordeel is dat een PNG kan worden gecomprimeerd, zonder dat dit kwaliteitsverlies oplevert.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe kan ik een PNG bestand openen?

Programma's die het bestand PNG openen

  1. Microsoft Paint.
  2. Adobe Photoshop.
  3. Adobe Photoshop Elements.
  4. Adobe Illustrator.
  5. CorelDRAW.
  6. PaintShop Pro.
  7. ACDSee.
  8. Canvas.
Wat houd PNG in? PNG staat voor Portable Network Graphics. Het is een type bestand dat gebruikt wordt voor afbeeldingen. Een PNG is een pixel bestand omdat het is opgebouwd uit kleine vierkante blokjes.

Dit in overweging nemend, wat is het verschil tussen jpg en png?

Er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen de JPEG- en PNG-bestandsformaten. JPEG-bestanden zijn aanzienlijk kleiner dan PNG-bestanden. Dat komt omdat JPEG-bestanden worden gecomprimeerd met lossy compressie, wat betekent dat een deel van de beeldgegevens wordt verwijderd. Dit betekent dat JPEG-afbeeldingen niet zo hoogwaardig zijn als PNG-afbeeldingen. De ruil is echter dat JPEG-afbeeldingen veel sneller kunnen worden geladen dan PNG-afbeeldingen.
PNG-bestanden worden gecomprimeerd met lossless compressie, wat betekent dat er geen beeldgegevens worden verwijderd. Dit resulteert in een afbeelding van veel hogere kwaliteit, maar de bestandsgrootte is ook veel groter. PNG-bestanden ondersteunen ook transparantie, terwijl JPEG-bestanden dat niet doen. Dienovereenkomstig, hoe van png naar jpg? Er zijn vele manieren om van PNG naar JPG te converteren, maar een van de meest gebruikelijke manieren is het gebruik van een online converter. Er zijn veel gratis online converters beschikbaar, en ze werken meestal door het PNG-bestand te uploaden of een link ernaar te geven. Zodra het bestand is geĆ¼pload, zal de converter een JPG-bestand maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Hoe kan ik een PNG-bestand opslaan als PDF bestand?

Open Adobe en selecteer het PNG-bestand. In Adobe Reader X, open de "Bestand" optie en selecteer "Aanmaken PDF Online". In het rechterpaneel vindt u de optie "Toevoegen Bestanden" en selecteer het PNG-bestand dat u wilt omzetten naar PDF. Hoe download je een PNG? Zoek op het internet naar een PNG die je wilt downloaden.

Als je Google Chrome gebruikt dan kan je simpelweg typen wat je wilt downloaden als PNG en het tabblad 'Afbeelding' selecteren. Als je Yahoo gebruikt, typ dan wat je als PNG wilt downloaden en selecteer het tabblad 'Afbeelding', net zoals bij Google.

Hoe gebruik je een PNG?

PNG is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met teksten en tekeningen. Je gebruikt PNG vooral als je een transparante achtergrond nodig hebt en als je niet wilt inleveren op bepaalde details in een afbeelding. Dus, hoe kan je een png maken? Ga naar Bestand > Opslaan als. Slaag je afbeelding op als PNG-bestand. Andere afbeeldingstypes ondersteunen geen transparante achtergrond. Druk nu op 'Save'.

Hoe maak je een PNG-bestand kleiner?

Compress PNG is een gratis online tool die je helpt bij het comprimeren van je afbeeldingen (jpeg of png). Je hebt in feite een aantal mogelijkheden om de grootte van een afbeelding te verkleinen, maar meestal zal hierdoor ook de kwaliteit van de afbeelding minder worden.

Door Faustine

Vergelijkbare artikelen

Wat is beter kwaliteit JPG of PNG? :: Waar staat PNG?
Handige links