Huis > W > Welke Resolutie Voor Printer?

Welke resolutie voor printer?

Hoe hoger de resolutie, hoe beter de scherpte en detailweergave zal zijn. Voor het printen van een tekst of grafiek is een resolutie van 300 tot 600 dpi voldoende. Om een goede foto met veel details en een goede kleurweergave af te drukken, heeft een een resolutie van 1200 dpi de voorkeur.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoeveel DPI nodig voor vergroting?

Hoeveel DPI je nodig hebt, hangt af van het doel van je drukwerk. Voor een folder, tijdschrift of flyer is 300 DPI het beste. Dit drukwerk bekijk je van dichtbij, waardoor het snel opvalt als het beeld niet scherp genoeg is. Voor spandoeken, canvassen, posters en ander grootformaat drukwerk kun je 150 DPI aanhouden. Hoeveel MB is hoge resolutie? Hoe kan ik controleren of de resolutie van de foto hoog genoeg is? Over het algemeen geldt dat de resolutie van een foto met een bestandsgrootte van minder dan 100 kB te klein is. Van een foto van 1 MB of meer is de resolutie vaak wel hoog genoeg voor standaardgebruik.

En nog een vraag, is dpi hetzelfde als pixels?

DPI, of dots per inch, is een maat voor het aantal pixels in een inch. Hoe hoger de DPI, hoe meer pixels er zijn in een inch, en hoe meer details u kunt zien in een afbeelding. Wat is 72 dpi? Bij digitale beeldvorming is dots per inch (DPI) of pixels per inch (PPI) een maat voor de pixeldichtheid van een beeldbestand. Bijvoorbeeld, een 72 DPI beeld heeft 72 pixels voor elke inch van het beeld.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Hoeveel pixels voor grote afdruk?

Voor een optimale fotoafdruk gaan we uit van 300 pixels/inch. Maar wij rekenen in Nederland in centimeters en niet in inches. 1 inch is 2,54 cm. Daarom gebruiken we (300/2,54)=118 pixels/centimeter als uitgangswaarde voor een optimale afdruk. Je kunt ook vragen hoe zie je dpi? Op een windows computer kun je de gewenste afbeeldingen openen in Windows Foto Viewer en dan bij bestand – eigenschappen – details; zie je de resolutie in dpi staan. Op een mac computer open je een afbeelding in voorvertoning en dan bij de knop extra – toon infovenster; daar staat bij dpi afbeelding pixels per inch.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik zien hoeveel dpi een pdf is?

We beginnen met het checken van de resolutie van afbeeldingen via het Preflight venster. Open de PDF in Adobe Acrobat Pro en klik via het menu naar Wijzig > Preflight. Klik binnen het tabje 'Profielen' op het knopje 'Enkelvoudige controles selecteren': Uit de lijst daaronder klik je op 'Afbeelding'. Mensen vragen ook: hoeveel pixels per inch? PPI staat voor Pixel per Inch. Het gaat hier om het aantal pixel per inch. PPI wordt gebruikt om aan aan te geven hoeveel pixels een foto moet hebben voor een scherp resultaat. Dit is zo rond de 300 PPI (vaak dus als 300 DPI vermeld).

Dienovereenkomstig, hoeveel pixels voor een vergroting?

Wil je een mooie vergroting van 30 x 45 cm aan de muur, dan heb je voor zo'n afdruk dus (minstens) 30 x 120 = 3600 pixels in de hoogte, en 45 x 120 = 5400 pixels in de breedte nodig. Een camera moet dit aantal pixels dus kunnen produceren.

Door Hillinck Vandenberg

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste resolutie voor foto's? :: Wat is de beste resolutie voor mijn beeldscherm?
Handige links