Huis > H > Hoe Zet Ik Meerdere Rijen Vast In Excel?

Hoe zet ik meerdere rijen vast in Excel?

Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat dit betreft, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel?

Voeg gegevens uit cellen samen per formule

Selecteer een cel waarin u het resultaat wilt plaatsen, typ deze formule = A1 & "" & B1, A1 en B1 zijn de cellen die u wilt samenvoegen, "" is het scheidingsteken tussen twee celinhoud, druk op Enter en sleep de vulgreep omlaag om de formule op cellen toe te passen.
Trouwens, hoe maak ik een kolom in word? U kunt uw document indelen in kolommen, zoals in een krant, door kolommen toe te voegen: klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen en klik vervolgens op de gewenste indeling. Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken.

En nog een vraag, wat is de definitie van een cel?

Een cel is de basisstructuur van alle levende organismen. Het is de kleinste levenseenheid die alle levensfuncties kan uitvoeren. Dienovereenkomstig, hoe zet je een kolom vast in excel? Er zijn een paar manieren om een kolom in Excel te repareren:
1. Als u een kolom links van de actieve cel wilt vastzetten, gebruikt u de opdracht Panelen bevriezen. Selecteer de cel onder de rij en rechts van de kolom die u zichtbaar wilt houden wanneer u bladert. Klik vervolgens op het tabblad Beeld, in de groep Venster, op Panelen bevriezen.
2. Om een kolom rechts van de actieve cel vast te zetten, gebruikt u de opdracht Freeze Panes. Selecteer de cel onder de rij en links van de kolom die u zichtbaar wilt houden als u bladert. Klik vervolgens op het tabblad Beeld, in de groep Venster, op Panelen bevriezen.
3. Om een kolom in het midden van de spreadsheet vast te zetten, kunt u de opdracht Splitsen gebruiken. Selecteer eerst de cel rechts van de kolom die u zichtbaar wilt houden. Klik vervolgens op het tabblad Beeld in de groep Venster op Splitsen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dienovereenkomstig, welk lidwoord tabel?

Het antwoord is: de tabel. Hoe bereken je het subtotaal? Subtotalen worden berekend met een samenvattingsfunctie, zoals Som of Gemiddelde, met behulp van de functie SUBTOTAAL. U kunt meer dan één type samenvattingsfunctie voor elke kolom weergeven. Eindtotaal zijn afgeleid van detailgegevens, niet van de waarden in de subtotalen.

Wat dit betreft, hoe maak je draaitabellen in excel?

Een draaitabel maken in Excel voor Windows

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.
Daarvan, welke formule gebruiken in excel? Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3

Dienovereenkomstig, hoe maak je een gemiddelde in excel?

De functie AVERAGE in Excel berekent het rekenkundig gemiddelde van een gegeven reeks waarden. De functie neemt een cellenbereik als argument en geeft het gemiddelde van de waarden in dat bereik.
De volgende formule geeft bijvoorbeeld het gemiddelde van de waarden in de cellen A1 tot en met A5:
=AVERAGE(A1:A5)
De functie AVERAGE kan met andere functies worden gebruikt om complexere statistieken te berekenen. De volgende formule geeft bijvoorbeeld het gemiddelde van de waarden in de cellen A1 tot en met A5 die groter of gelijk zijn aan de waarde in cel A7:
=GEMIDDELDE(IF(A1:A5>=A7,A1:A5))

Door Strephonn Monteagudo

Vergelijkbare artikelen

Waarom is het niet handig om voornaam en achternaam in 1 cel te zetten? :: Hoe tel je een rij op in Excel?
Handige links