Huis > H > Hoe Refereer Je In Een Tekst?

Hoe refereer je in een tekst?

In een eerste stap vermeld je de referentie (familienaam van de auteur en publicatiejaar) in de tekst zelf. Vervolgens neem je de volledige bron op in een referentielijst achter in je tekst. In de tekst verwijs je verkort naar de bron die je gebruikt. Je vermeldt de familienaam van de auteur en het publicatiejaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel karakters is mijn tekst?

Word of LibreOffice kan worden gebruikt om uw document te openen. De Teken Teller kan worden gebruikt om het aantal tekens in een document te tellen.

Hoe verwijs ik naar een bron in de tekst?

Als in de tekst van een werkstuk een bron letterlijk geciteerd wordt (of beschreven) kan ook op die plaats de bron vermeld worden. Die bron staat al uitgebreid beschreven in de bronnenlijst, daarom kan hier volstaan worden met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase. Dus, hoe refereren naar eigen werk? De resultaten van een eigen dataverzameling vallen, net als het complete onderzoeksverslag, onder 'eigen werk' en er is daarom geen sprake van bronvermeldingen, noch in de tekst, noch in de bronnenlijst. Er zijn echter wel APA richtlijnen voor het vermelden van onderzoeksresultaten.

Waar moet de Figurenlijst?

Er zijn een paar stromingen over de plaats van de Figurenlijst in een document. Sommigen zeggen dat hij aan het begin van het document moet staan, vóór de inhoudsopgave. Anderen zeggen dat hij na de inhoudsopgave moet komen. En weer anderen zeggen dat hij aan het eind van het document moet staan. Uiteindelijk is het aan de auteur of de uitgever om te beslissen waar de cijferlijst wordt geplaatst. Bovendien, hoe benoem je een figuur in word? Er zijn een paar manieren om een figuur een naam te geven in Microsoft Word:
1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Alt-tekst bewerken". Er verschijnt een pop-upvenster waarin u een beschrijving van de afbeelding kunt invoeren. Deze beschrijving wordt gebruikt als titel van de afbeelding wanneer u het document opslaat als PDF.
2. Klik op de afbeelding en klik vervolgens op het tabblad "Invoegen" op het Word-lint. Klik in de sectie "Illustraties" van het lint op "Bijschrift". Er verschijnt een pop-upvenster waarin u een beschrijving van de afbeelding kunt invoeren. Deze beschrijving wordt gebruikt als titel van de afbeelding wanneer u het document opslaat als PDF.
3. Ga met uw muis over de afbeelding. Bovenaan de afbeelding verschijnt een werkbalk. Klik op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Bijschrift". Er verschijnt een pop-up venster waarin u een beschrijving van de afbeelding kunt invoeren. Deze beschrijving wordt gebruikt als titel van de afbeelding wanneer u het document opslaat als PDF.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet je tekst in spiegelbeeld word?

U kunt een tekstvak aan uw document toevoegen door er op te klikken.

Hoe nummer je afbeeldingen in Word?

Selecteer het object (tabel, vergelijking, afbeelding of een ander object) waaraan u een bijschrift wilt toevoegen. Klik op het tabblad Verwijzingen in de groep Bijschriften op Bijschrift invoegen. Selecteer in de lijst Naam het label dat het object het beste beschrijft, zoals afbeelding of vergelijking. Bovendien, wat is een figuur? figuur - zelfstandig naamwoord uitspraak: fi-guur 1. afbeelding van iets ♢ de figuur die ze tekende was een konijn 2. wiskundige afbeelding ♢ de figuur van de cirkel is rond

En nog een vraag, hoe ziet een tabel eruit?

Een tabel bestaat uit rijen en kolommen. Bij een rij gaat het om de horizontale hokjes van links naar rechts. Bij een kolom gaat het om de verticale hokjes van boven naar beneden. Wat staat er in een bijschrift? Een caption is een korte tekst die bij een foto of afbeelding staat. Het geeft meestal aan wat er op de foto te zien is, of soms ook de gedachte die de fotograaf of de persoon die de afbeelding heeft gemaakt, erbij heeft.

Men kan zich ook afvragen: wat voor soort tabellen zijn er?

Er zijn verschillende soorten tabellen. De eerste soort is een tabel met rijen en kolommen. Deze tabellen worden vaak gebruikt om gegevens te vergelijken. De tweede soort is een lijst met items. Deze tabellen worden vaak gebruikt om een overzicht te geven van verschillende opties.

Door Schwing Colletta

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een figuur APA? :: Hoe verwijs je naar een afbeelding APA?
Handige links