Huis > W > Wat Is Een Gestapeld Staafdiagram?

Wat is een gestapeld staafdiagram?

Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een horizontale staafdiagram?

Een staafdiagram kan worden gebruikt om waarden te vergelijken of een verdeling te visualiseren. Er zijn verschillende verkopen van producten. Wanneer het totaal van de delen belangrijk is, worden gestapelde staafdiagrammen gebruikt.

Hoe maak je een staafdiagram in Excel Mac?

Voer de volgende stappen uit:

  1. Selecteer het gewenste grafiektype op het tabblad Invoegen.
  2. Klik op het tabblad Grafiekontwerp op Gegevens selecteren.
  3. Klik in het vak Gegevensbereik van grafiek en selecteer de gegevens in het werkblad.
Hoe teken je een staafdiagram? Staafdiagrammen kun je horizontaal tekenen door de x- en y-as om te draaien. Complexere staafdiagrammen kunnen worden getekend als elke reeks overeenkomt met twee of meer waarden. In dat geval verdeel je de ruimte die elke balk inneemt in meerdere naast elkaar liggende balken.

Daarvan, hoe grafiek maken in excel met meerdere gegevens?

Er zijn een paar verschillende manieren om in Excel een grafiek te maken met meerdere gegevenssets. Eén manier is om de ingebouwde grafiektools te gebruiken. Hiervoor selecteert u de gegevens die u wilt grafieken, klikt u op het tabblad Invoegen en kiest u het type grafiek dat u wilt maken.
Een andere manier om een grafiek met meerdere gegevenssets te maken, is door een grafiektool van een derde partij te gebruiken, zoals Microsoft Graph of Crystal Reports. Met deze hulpmiddelen kunt u complexere grafieken maken en kunt u grafieken met meerdere gegevenssets maken. Wat is het verschil tussen een staafdiagram en een histogram? Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen staafdiagrammen en histogrammen. Ten eerste geven staafdiagrammen meestal categorische gegevens weer, terwijl histogrammen numerieke gegevens weergeven. Dit betekent dat staafdiagrammen het best gebruikt kunnen worden om verschillende groepen gegevens te vergelijken, terwijl histogrammen het best gebruikt kunnen worden om de verdeling van gegevens weer te geven. Ten tweede hebben staafdiagrammen meestal spaties tussen de balken, terwijl histogrammen meestal effen zijn. Dit betekent dat staafdiagrammen het best gebruikt kunnen worden als de gegevens niet continu zijn, terwijl histogrammen het best gebruikt kunnen worden als de gegevens continu zijn. Tenslotte kunnen staafdiagrammen zowel horizontaal als verticaal zijn, terwijl histogrammen altijd verticaal zijn.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een staafdiagram en een histogram?

Er is een verschil tussen een staafdiagram en een histogram. Het gaat hierbij bijna altijd om kwalitatieve gegevens. Met een histogram wordt een continue verdeling gemaakt. Hierbij gaat het altijd om kwantitatieve gegevens.

Daarvan, hoe maak je een gestapeld staafdiagram?

Hoe maak je een gestapeld geclusterd kolom- / staafdiagram in Excel?

  1. Maak een gestapeld geclusterd kolomdiagram in Excel.
  2. Selecteer na het ordenen van de gegevens het gegevensbereik waarop u een diagram wilt maken en klik vervolgens op Invoegen > Kolom- of staafdiagram invoegen > Gestapelde kolom, zie screenshot:
Bovendien, wat is een horizontale staafdiagram? Staafdiagram (horizontaal en verticaal)

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.

Men kan zich ook afvragen: wat is de betekenis van staafdiagram?

Een grafiek waarin de hoogte van staven de frequenties van de waarden van een nominaal gemeten variabele representeren. De staven staan los van elkaar. Dus, hoe maak ik een grafiek met 2 assen? Er zijn een paar verschillende manieren om een grafiek met 2 assen te maken. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van een lijngrafiek. Daarvoor moet je twee lijnen maken, één voor elke as. Elke lijn moet zijn eigen gegevensset hebben.
Om een lijngrafiek te maken, moet je eerst je gegevens uitzetten op een coördinatenvlak. Dit kan door een tabel met je gegevens te maken, of door een grafische rekenmachine te gebruiken. Zodra uw gegevens zijn uitgezet, moet u de punten verbinden met een lijn. Dat kan met de hand of met een grafiekprogramma.
Zodra je een lijngrafiek hebt, moet je de tweede as toevoegen. Daarvoor moet je een tweede lijn maken en die uitzetten op hetzelfde coördinatenvlak. Deze lijn staat loodrecht op de eerste lijn. Vervolgens kun je elke lijn labelen en een titel aan je grafiek toevoegen.

Hoe heet een taartpunt in een cirkeldiagram?

Een taartpunt wordt in een taartdiagram een "sector" genoemd.

Door Low

Vergelijkbare artikelen

Wat is stadia Premiere Edition? :: Hoe druk je rasterlijnen mee af?
Handige links