Huis > H > Hoe Een Tekst Centreren?

Hoe een tekst centreren?

Bepaal waar tekst begint

  1. Klik in het Lint op het tabblad Start.
  2. Selecteer de getypte tekst.
  3. In de groep 'Alinea' staan, in de onderste rij met pictogrammen, vier icoontjes naast elkaar:
  4. Klik op het knopje Centreren om de tekst midden op de pagina te zetten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel karakters is mijn tekst?

Word of LibreOffice kan worden gebruikt om uw document te openen. De Teken Teller kan worden gebruikt om het aantal tekens in een document te tellen.

Hoe tekst centreren in Photoshop?

Druk op de 'tekst centreren' knop om de tekst te centeren.

Met je tekst geselecteerd, zoek de set van drie reeksen lijnen, die de tekstregels op een pagina moeten voorstellen. Plaats de muisaanwijzer op de tweede optie die 'tekst centreren' heet. Klik erop om de tekst te centreren.
Waarom verspringt de tekst in Word? Klik met de rechtermuisknop op de alinea waarin u zwevende regels wilt voorkomen. Selecteer Alinea in het vak dat wordt geopend. Klik op het tabblad Regel- en alinea-einden. Schakel in de sectie Paginering het selectievakje Zwevende begin- en eindregels voorkomen in.

Je kunt ook vragen waarom tekst centreren?

Er zijn een paar redenen waarom u tekst zou willen centreren. Soms wilt u een formele look creëren, of een titel laten opvallen. Andere keren wil je tekst centreren om hem leesbaarder te maken, of om hem in lijn te brengen met andere elementen op de pagina. Mensen vragen ook: wat is de betekenis van centreren? In de context van HTML en CSS verwijst centreren naar het proces van het horizontaal uitlijnen van elementen binnen hun bevattende element. Dit kan worden bereikt met de text-align eigenschap in CSS, ingesteld op center. Bijvoorbeeld:
.element {
text-align: center;
}
Het horizontaal centreren van elementen wordt vaak gecombineerd met verticaal centreren, met de eigenschap vertical-align ingesteld op middle. Bijvoorbeeld:
.element {# text-align: center;
vertical-align: middle;
}
Indien toegepast op elementen op blokniveau, zal dit het element centreren binnen het element dat het bevat. Toegepast op inline elementen, zal dit het element centreren binnen zijn lijn.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet je tekst in spiegelbeeld word?

U kunt een tekstvak aan uw document toevoegen door er op te klikken.

Wat betekent gecentreerd Word?

Selecteer de tekst die je wilt centreren.

Met deze methode wordt de tekst halverwege tussen de boven- en ondermarges op de pagina uitgelijnd. Selecteer om te beginnen de tekst op dezelfde manier als wanneer je hem horizontaal zou uitlijnen (zie bovenstaande methode).
Hoe centreer je tekst in html? Gebruik de code 'center' niet in je tags.

In HTML-codering kun je tekst centreren, maar je moet de uitlijning van het beeld aanduiden met 'middle'.

Wat is horizontaal gecentreerd?

Horizontale uitlijning bepaalt hoe de linker- en rechterranden van een alinea tussen de marges passen, terwijl verticale uitlijning de positie van de tekst tussen de bovenste en onderste marges bepaalt. Hoe centreer je tekst in Illustrator? Er zijn een paar manieren om tekst in Illustrator te centreren.
1. U kunt het paneel Uitlijnen gebruiken. Selecteer de tekst die u wilt centreren en klik dan op de knop Horizontaal uitlijnen of de knop Verticaal uitlijnen.
2. U kunt ook het paneel Transformeren gebruiken. Selecteer de tekst die u wilt centreren en voer dan de gewenste x- en y-coördinaten in de respectievelijke velden in.
3. Als u tekst horizontaal of verticaal wilt centreren binnen een bepaald gebied, kunt u het gereedschap Horizontaal typen of het gereedschap Verticaal typen gebruiken. Klik eerst op het gereedschap en vervolgens op het gebied waar u de tekst wilt centreren. Voer vervolgens de tekst in en klik op de knop Centreren in de optiebalk.
4. Tot slot kunt u ook het gereedschap Pen gebruiken om een lijn te trekken in het exacte midden van het gebied waar u de tekst wilt centreren. Selecteer vervolgens de tekst en de lijn en ga naar Object > Uitlijnen > Horizontaal gecentreerd uitlijnen of Object > Uitlijnen > Verticaal gecentreerd uitlijnen.

Hoe vul je een tekst uit in Word?

Er zijn een paar manieren om een tekst in te vullen in Word. Eén manier is om de vulgreep te gebruiken. Daarvoor klik je op de cel die je wilt vullen en sleep je de vulgreep over de cellen die je wilt vullen. Een andere manier is om het vulcommando te gebruiken. Hiervoor klikt u op de cel die u wilt vullen en vervolgens op de vulopdracht in de werkbalk.

Door Cordula

Vergelijkbare artikelen

Wat is Monospace WhatsApp? :: Hoe noem je speciale tekens op letters?
Handige links