Huis > I > Is Getal Functie?

Is getal functie?

De Excel ISGETAL-functie geeft WAAR als een cel een getal bevat, en ONWAAR als dat niet het geval is. U kunt de ISGETAL-functie gebruiken om te controleren of een cel een numerieke waarde bevat, of dat het resultaat van een andere functie een getal is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Dienovereenkomstig, hoe kan je cellen samenvoegen?

Cellen samenvoegen

  1. Klik op de eerste cel en druk op Shift terwijl u op de laatste cel in het bereik klikt dat u wilt samenvoegen. Belangrijk: Zorg ervoor dat slechts één van de cellen in het bereik gegevens heeft.
  2. Klik op Start > Samenvoegen en centreren.
Vervolgens, hoe noem je het combineren van meerdere cellen in een cel? Samenvoegen
  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3.
  2. Zorg dat in het Lint het tabblad 'Start' is geselecteerd door erop te klikken.
  3. Klik in de groep 'Uitlijning' op Samenvoegen en centreren. Het kan zijn dat u alleen het pictogram ziet.

Hoe haal je dubbele namen uit Excel?

Er zijn een paar manieren om dubbele namen uit Excel te verwijderen. Eén manier is het gebruik van de functie "Duplicaten verwijderen" in Excel. Om deze functie te gebruiken, selecteert u het cellenbereik dat de dubbele namen bevat, klikt u op het tabblad "Gegevens" op het lint en klikt u vervolgens op "Duplicaten verwijderen". Een andere manier om dubbele namen te verwijderen is het gebruik van een formule. Een formule die u kunt gebruiken is:
=INDEX(A:A,MATCH(0,COUNTIF(A:A,A:A),0))
Deze formule geeft de eerste naam in een lijst met namen, waardoor alle dubbele namen worden verwijderd. Dienovereenkomstig, hoe kun je voorkomen dat de eerste 0 verwijderd wordt uit een nummer in een cel bijvoorbeeld in 012345 '? Dit is een bekend probleem met de manier waarop Microsoft Excel omgaat met voorloopnullen in celwaarden. De beste manier om te voorkomen dat de voorloopnullen worden verwijderd is om de cellen op te maken als tekst voordat u de waarden invoert. Zodra de cellen zijn opgemaakt als tekst, worden de voorloopnullen niet meer verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Hoe zet je een telefoonnummer in Excel?

U kunt bijvoorbeeld een getal van 10 cijfers opmaken, zoals 5555551234,als (555) 555-1234.

  1. Selecteer de cel bereik cellen die u wilt opmaken.
  2. Klik op het tabblad Start op het startpictogram voor dialoogvensters naast Getal.
  3. Klik in het vak Categorie op Speciaal.
  4. Klik in de lijst Type op Telefoon Getal.
Mensen vragen ook: hoe schrijf je 17 miljoen in cijfers? Een miljoen is een 1 met 6 nullen: 1.000.000; in totaal dus 7 cijfers. Een miljard is 1000 miljoen, dus een 1 met 9 nullen: 1.000.000.000; in totaal dus 10 cijfers. Omwille van de leesbaarheid zetten we bij grote bedragen leespunten.

Hoe schrijf je 1.2 miljoen?

Als je getallen in letters schrijft, heet dat een telwoord. Telwoorden schrijf je zo veel mogelijk aan elkaar. Maar na duizend komt een spatie, en de getallen miljoen, miljard, biljoen, biljard enzovoort, schrijf je altijd als aparte woorden. Vervolgens, hoe schrijf je het cijfer 1 in letters? Het cijfer één in letters wordt geschreven als de letter "a".

Hoe Afdrukbereik bepalen Excel?

Er zijn een paar manieren om het afdrukbereik in Excel te bepalen:
1. Gebruik de paginaopmaakweergave: Ga naar het tabblad Beeld en klik op Pagina-indeling. Klik vervolgens op de knop Afdrukbereik in de groep Pagina-instelling.
2. Gebruik het dialoogvenster Afdrukken: Ga naar het tabblad Bestand en klik op Afdrukken. Klik vervolgens op de knop Afdrukbereik in de groep Instellingen.
3. Gebruik het dialoogvenster Pagina-instelling: Ga naar het tabblad Bestand en klik op Pagina-instelling. Klik vervolgens op de knop Afdrukbereik in de groep Pagina-instelling.

Door Blane

Vergelijkbare artikelen

Hoe laat je tekst uitspreken? :: Hoe zet je tekst in Excel?
Handige links