Huis > W > Welke Grafiek Voor Welke Data?

Welke grafiek voor welke data?

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een gestapeld staafdiagram?

Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben. Wat is het verschil tussen een grafiek en een staafdiagram? Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven.

Wat is een misleidende grafiek?

Een misleidende grafiek is een grafiek die een verhaal vertelt dat niet nauwkeurig of waar is. Het verhaal dat de grafiek vertelt kan misleidend zijn omdat het is gebaseerd op onjuiste gegevens, of het kan misleidend zijn omdat het wordt geïnterpreteerd op een manier die niet nauwkeurig is. Mensen vragen ook: wat heb je nodig om een grafiek te maken? Een grafiek is een diagram dat bestaat uit punten, lijnen en krommen. De punten worden gewoonlijk gelabeld met cijfers of letters om hun positie aan te geven. De lijnen en krommen kunnen recht of gebogen zijn.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Welk programma voor grafieken?

Excel is bij uitstek het programma om grafieken mee te maken zodat het verhaal achter getallen mooi inzichtelijk wordt gemaakt. Hoe lees je een lijndiagram? In een lijngrafiek wordt er informatie gegeven door middel van lijnen. De lijnen laten zien hoe zich iets in de loop van de tijd ontwikkelt. Lees in een lijngrafiek goed wat er aan de linkerkant van de grafiek staat en wat er aan de onderkant van de grafiek staat.

Wat geeft het staafdiagram weer?

Een staafdiagram teken je op schaal. Elke staaf geeft een bepaalde categorie of soort weer. De lengte van de staven geeft aan hoe vaak iets voorkomt. Wat dit betreft, hoe maak je een gestapeld staafdiagram? Er zijn een paar verschillende manieren om een gestapeld staafdiagram te maken in Excel. Eén manier is om de ingebouwde grafiektools te gebruiken. Hiervoor selecteert u eerst de gegevens die u wilt gebruiken om de grafiek te maken. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen in het lint. Klik in de groep Grafieken op het pictogram Staafdiagram invoegen en selecteer vervolgens Gestapelde staaf in het keuzemenu.
Een andere manier om een gestapeld staafdiagram te maken is een combinatie van de functies SUM en OFFSET. Hiertoe maakt u eerst een kolom met de totalen voor elke stapel. Maak vervolgens een tweede kolom met de waarden voor elke stapel. Gebruik de functie SUM om de waarden in de totale kolom op te tellen, en gebruik de functie OFFSET om naar de waarden in de tweede kolom te verwijzen. Maak tenslotte een derde kolom met de labels voor elke stapel.
U kunt ook de functie PivotChart in Excel gebruiken om een gestapeld staafdiagram te maken. Hiervoor selecteert u eerst de gegevens die u wilt gebruiken om het diagram te maken. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen in het lint. Klik in de groep Grafieken op het pictogram Draaiboek invoegen. In het dialoogvenster PivotChart invoegen selecteert u de optie Gestapelde staaf en vervolgens klikt u op OK.

Wat is de betekenis van staafdiagram?

Een staafdiagram is een grafiek met horizontale balken waarvan de lengte evenredig is met de waarden die ze voorstellen. De staven kunnen verticaal of horizontaal worden uitgezet. Een staafdiagram is een goede manier om gegevensreeksen te vergelijken, of om gegevens met categorieën weer te geven.

Door Vanderhoek Tyksinski

Vergelijkbare artikelen

Is het de of het staafdiagram? :: Welke tinten groen zijn er?
Handige links