Huis > H > Hoe Gebruik Je Vert Zoeken In Excel?

Hoe gebruik je Vert zoeken in Excel?

In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe werkt Xlookup?

Hoe werkt VLOOKUP ook alweer? De VLOOKUP functie is eenvoudig. Je geeft een waarde op die opgezocht moet worden, een bereik waarin gezocht moet worden en uit welke kolom in dat bereik de resultaatwaarde gehaald moet worden. De functie eist wel dat de data goed geformatteerd en gesorteerd is. Waarom doet verticaal zoeken het niet? VERT. ZOEKEN werkt niet meer als u een kolom aan de tabel wilt toevoegen, omdat deze functie statisch naar de tabel verwijst. INDEX en VERGELIJKEN bieden meer flexibiliteit bij overeenkomsten. INDEX en VERGELIJKEN kunnen een exacte overeenkomst vinden, of waarden die groter of kleiner zijn dan de zoekwaarde.

Hoe maak je een Vlookup?

Een Vlookup is een functie die in Excel kan worden gebruikt om een waarde in een tabel op te zoeken en een overeenkomstige waarde uit dezelfde rij terug te geven. Om een Vlookup te maken, selecteert u een cel in het werkblad waar u het resultaat wilt zien, klikt u vervolgens op het tabblad Formules en selecteert u de functie Vlookup in de lijst met functies. In het dialoogvenster Functie-argumenten moet u het volgende opgeven:
De opzoektabel. Dit is het cellenbereik waar de lookup-waarde zich bevindt.
Het kolomindexnummer. Dit is het nummer van de kolom in de opzoektabel die de op te zoeken waarde bevat.
De opzoekwaarde. Dit is de waarde die u wilt opzoeken in de tabel.
Het overeenkomsttype. Dit is de manier waarop je wilt dat Excel de lookup waarde matcht met de waarden in de lookup tabel. Er zijn drie opties: exacte match, benaderende match en wildcard match.
Het resultaat. Dit is de waarde die Excel moet retourneren indien de lookup waarde wordt gevonden in de lookup tabel. Hoe maak je een zoekfunctie in Excel? Er zijn een paar verschillende manieren om een zoekfunctie in Excel te maken. Eén manier is om de functie Zoeken en vervangen te gebruiken. Klik hiervoor op het tabblad "Bewerken" op het Excel-lint en klik vervolgens op "Zoeken & selecteren" en "Zoeken". Er verschijnt een dialoogvenster. In het dialoogvenster voert u de tekst in die u wilt zoeken in het veld "Zoek wat" en klikt u vervolgens op "Alles zoeken". Alle cellen die de gezochte tekst bevatten worden gemarkeerd. U kunt dan op de knop "Sluiten" klikken om het dialoogvenster te sluiten.
Een andere manier om een zoekfunctie in Excel te maken is het gebruik van de VLOOKUP-functie. Deze functie zoekt naar een waarde in de meest linkse kolom van een tabel en retourneert de waarde in dezelfde rij van een kolom die u opgeeft. Als u bijvoorbeeld een tabel met gegevens hebt met klantnamen in de meest linkse kolom en klantidentificatienummers in de tweede kolom, kunt u de VLOOKUP-functie gebruiken om te zoeken naar een klantnaam en het klantidentificatienummer terug te geven. Klik hiervoor op het tabblad "Formules" op het Excel-lint en vervolgens op "Functie invoegen". In het dialoogvenster "Functie invoegen" selecteert u "VLOOKUP" in de lijst met functies en vervolgens klikt u op "OK".
In het dialoogvenster "VLOOKUP" voert u de volgende argumenten in:
De waarde waarnaar u wilt zoeken in het eerste veld
Het celbereik dat de gegevens bevat waarnaar u wilt zoeken in het tweede veld
Het kolomnummer van de kolom die de waarde bevat die u wilt retourneren in het derde veld
TRUE of FALSE in het vierde veld, afhankelijk van of u een exacte of benaderende overeenkomst wilt
Klik op "OK" om het dialoogvenster te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Wat is de Tabelmatrix?

De tabelmatrix is de tabel waarin Excel met de zoekwaarde moet gaan zoeken. In ons voorbeeld is dit het bereik A2:B5. Het is belangrijk om in de formule dit als een absoluut adres ($A$2:$B$5) op te nemen. Wat is Xlookup in Excel? Microsoft introduceert een nieuwe zoekfunctie in Excel: XLOOKUP (of X. ZOEKEN). Deze functie vervangt verticaal zoeken (VLOOKUP of VERT.

Dus, wat is xlookup in het nederlands?

Gedurende 35 jaar is VLOOKUP één van de populairste Excel-functies gebleken. Er is echter een 'new kid on the block': sedert vorige zomer is de XLOOKUP – of in het Nederlands X. ZOEKEN – beschikbaar (*). In dit artikel bekijken we enkele van de extra voordelen van deze nieuwste functie. Wat betekent n B in Excel? De functie "n B" in Excel is een snelkoppeling voor het maken van een nieuwe lege werkmap. Deze functie is toegankelijk door de toetsen "Ctrl" + "n" op het toetsenbord in te drukken.

Dit in overweging nemend, waarom geeft vlookup n a?

De functie VLOOKUP in Excel geeft de waarde van een cel in een bepaald bereik die voldoet aan een bepaald criterium. In dit geval is het criterium de waarde in cel A1, die "n" is. Het doorzochte bereik is het bereik van de cellen B1:D2. Aangezien er in dat bereik geen cel is met de waarde "n", geeft de functie #N/A terug.

Door Barbabas Magette

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent overloop bij verticaal zoeken? :: Waar staat acties in Outlook?
Handige links