Huis > W > Wat Is Een Ander Woord Voor Corruptie?

Wat is een ander woord voor corruptie?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: corruptie (zn): omkoopbaarheid, omkooppraktijken, oneerlijkheid.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe noem je iemand die corrupt is?

Bij omkoping zijn er twee partijen betrokken, namelijk de omkoper en de degene die omgekocht wordt. De omkoper kan een persoon zijn, maar ook een bedrijf. Bij de omgekochte gaat het veelal om een ambtenaar (dit noemen we ambtelijke corruptie) of een bestuurder of werknemer van een bedrijf. Wat betekent het woord gecorrumpeerd? Corrumperen definities

Vervoegingen: heeft gecorrumpeerd (volt. deelw.) je ertoe brengen om je normen voor fatsoen en eerlijkheid te vervangen door onfatsoenlijke en oneerlijke Vo...

Vervolgens, wat is een voorbeeld van corruptie?

In de breedste zin kan corruptie worden gedefinieerd als een daad van oneerlijkheid of onwettig gedrag door een persoon in een positie van macht of autoriteit. Corruptie kan voorkomen in vele verschillende contexten en gebieden, gaande van de politiek en de overheid tot het bedrijfsleven en de privésector. In de politiek kan corruptie bijvoorbeeld de vorm aannemen van omkoping, nepotisme of vriendjespolitiek. In de zakenwereld kan het zich manifesteren als fraude, verduistering of zelfbedrog. Hoe meet je corruptie? Er bestaat geen algemeen aanvaarde definitie van corruptie, waardoor het moeilijk te meten is. Corruptie kan worden gedefinieerd als misbruik van macht voor persoonlijk gewin en kan vele vormen aannemen, zoals omkoping, nepotisme, verduistering en afpersing.
Er zijn een aantal manieren om corruptie te meten, maar ze hebben allemaal hun beperkingen. Eén benadering is het meten van de hoeveelheid geld die aan steekpenningen wordt besteed. Dit kan gebeuren via enquêtes bij bedrijven of personen die met de overheid te maken hebben gehad. Een andere aanpak is het meten van de hoeveelheid geld die uit de publieke sector wordt gestolen door verduistering of andere vormen van diefstal. Dit kan gebeuren door middel van audits van de overheidsfinanciën.
Er zijn ook een aantal indexbenaderingen voor het meten van corruptie. Daartoe behoren de Corruption Perception Index (CPI) van Transparency International en de Worldwide Governance Indicators (WGI) van de Wereldbank. Deze indexen gebruiken een reeks verschillende bronnen om de perceptie van corruptie in een land te meten.
Wat al deze benaderingen gemeen hebben, is dat zij gebaseerd zijn op percepties en niet op harde gegevens. Dit betekent dat zij vatbaar zijn voor interpretatie en beïnvloed kunnen worden door een reeks factoren, zoals het politieke klimaat in een land.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Is er corruptie in Nederland?

Corruptie Qua integriteit hoort Nederland opnieuw tot de tien beste landen ter wereld, volgens Transparency International. De rest van de ranglijst baart de ngo echter zorgen. Nederland staat opnieuw op de achtste plaats van de corruptie-index van de ngo Transparancy International. Dus, wat is het tegenovergestelde van corruptie? corrupt ≠ eerlijk, integer, loyaal, oprecht, waarachtig.

Wat is een ander woord voor manipuleren?

manipuleren (ww): bedriegen, begoochelen, intrigeren, misleiden, om de tuin leiden, voor zijn karretje spannen. manipuleren (ww): behandelen, bestrijken, betasten, hanteren. Wat is iemand omkopen? Iemand omkopen is hem iets van waarde geven om zijn gedrag te beïnvloeden. Dit kan worden gedaan om iemand iets te laten doen wat hij normaal niet zou doen, of om hem iets niet meer te laten doen. Omkoping is meestal illegaal, en kan leiden tot zware straffen als het wordt betrapt.

Vervolgens, wat is verbitterd zijn?

Er zijn een paar verschillende definities voor het woord bitter, maar in het algemeen verwijst het naar een scherpe, harde of samentrekkende smaak. Het kan ook een gevoel van boosheid of wrok beschrijven.

Door Wattenberg

Vergelijkbare artikelen

Wat is de betekenis van schrijnende? :: Hoe kan ik mijn computer configureren?
Handige links