Huis > W > Waar Staat Epub Voor?

Waar staat ePub voor?

EPUB (een afkorting van electronic publication) is een vrij en open e-book (standaard) formaat dat ontwikkeld is door het International Digital Publishing Forum (IDPF). EPUB wordt soms ook weleens aangeduid als ePub, ePUB, EPub of gewoon epub, maar de voorkeur van de maker is EPUB.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Waar kan ik gratis ePub boeken downloaden?

11 plekken waar je online gratis e-boeken kan downloaden

  • Google eBookstore.
  • Project Gutenberg.
  • Open Library.
  • Internet Archive.
  • BookBoon.
  • ManyBooks.net.
  • Free eBooks.
  • LibriVox.
Je kunt ook vragen hoe maak je van een pdf een epub? Klik op het kleine pijltje rechts naast de knop 'naar apparaat sturen'. Zet de cursor op 'stuur specifiek formaat naar' en kies 'hoofdgeheugen'. Je krijgt nu een menu te zien waarin je kunt kiezen welk formaat bestand je wilt overzetten. Kies hier voor 'epub' en klik daarna op 'OK'.

Bovendien, hoe zet ik een epub op mijn kobo?

Er zijn een paar verschillende manieren om een epub op een kobo te zetten. Eén manier is om de kobo aan te sluiten op een computer en dan het epub-bestand naar de kobo te slepen. Een andere manier is om het epub-bestand naar de kobo te e-mailen en het dan op de kobo te openen. Hoe lees ik ePub op laptop? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een ePub-bestand op uw laptop kunt lezen. Eén manier is om een speciaal ePub-leesprogramma te downloaden, zoals Adobe Digital Editions of Calibre. Met deze programma's kunt u ePub-bestanden openen en lezen op uw laptop.
Een andere manier om ePubs op uw laptop te lezen is door de bestandsextensie te veranderen van .epub in .zip, en dan het bestand te openen met een programma als WinZip of 7-Zip. Hierdoor kunt u de inhoud van het ePub-bestand bekijken, hoewel u het niet in zijn oorspronkelijke formaat kunt lezen.
Tot slot kunt u het ePub-bestand ook uploaden naar een online dienst zoals Google Play Books of Amazon Kindle Cloud Reader, waarmee u het ePub-bestand in uw webbrowser kunt lezen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je een ePub bestand openen?

Wil je het op je computer lezen? Er is een programma dat ePub-bestanden aankan. Je kunt Adobe Digital Editions gebruiken om ePub-bestanden te openen. Er is een programma voor zowel PC als Mac.

Waar kan ik ebooks illegaal downloaden?

moetillegaleebooksdownloaden

Illegaal ebooks downloaden

  • The Pirate Bay.
  • 1337X.
  • RARBG.
  • TorrentDownloads.
  • IPTorrents.
  • LimeTorrents.
  • BitTorrent.
Waar kan ik gratis Nederlandstalige ebooks downloaden? Met deze gratis Nederlandstalige boeken kun je urenlang lezen!
  1. eReaders.nl. Een uitgebreide selectie van gratis boeken vind je op onze eigen site, eReaders.nl.
  2. Gutenberg.org. Op Gutenberg.org vind je vele honderden gratis Nederlandstalige boeken in ePub-formaat.
  3. DBNL.
  4. PDFBooksForFree.com.
  5. GratisEpub.nl.
  6. GratisPDF.nl.

Dienovereenkomstig, hoe zet je gratis boeken op je ereader?

In de Google Play Store vind je diverse gratis boeken die je kunt lezen met de Google Play Boeken-app voor Android en iPad/iPhone. Met Apple's Books-app download je gratis boeken op de iPad en iPhone. Op Gratisepub.nl plaatsen gebruikers zelf links naar (tijdelijk) gratis Nederlandstalige digitale boeken. Hoe krijg ik gratis boeken op mijn Kobo? Er zijn een paar manieren om gratis boeken op je Kobo te krijgen. Eén manier is om naar de Kobo Store te gaan en door de gratis sectie te bladeren. Je kunt ook online zoeken naar gratis boeken en ze downloaden op je computer. Zodra je het boek hebt gedownload, kun je het overzetten naar je Kobo door je Kobo met een USB-kabel op je computer aan te sluiten. Tot slot kun je je ook aanmelden voor een Kobo Plus abonnement, waarmee je toegang krijgt tot een bibliotheek met meer dan een miljoen titels, waaronder veel gratis boeken.

Hoe maak je een mooi ePub-bestand?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want schoonheid is subjectief. Maar hier zijn enkele tips die kunnen helpen:
- Kies een aantrekkelijke omslagafbeelding. De omslag is het eerste wat lezers zien, dus zorg ervoor dat hij in het oog springt.
Gebruik duidelijke, goed leesbare lettertypen. Sans-serif lettertypes zijn meestal het beste voor digitaal lezen.
Houd de lay-out eenvoudig en overzichtelijk. Houd het bij één of twee lettertypes en gebruik veel witruimte om de tekst te onderbreken.
Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit. Als u foto's gebruikt, zorg er dan voor dat ze een geschikte resolutie hebben en er scherp uitzien op de pagina.
Let op de kleine details. Zorg ervoor dat uw hyperlinks werken en dat uw inhoudsopgave gemakkelijk te navigeren is.
Met deze tips kun je een ePub-bestand maken dat zowel mooi als functioneel is.

Door Tierell

Vergelijkbare artikelen

Waar gebruik je Ethernet voor? :: Waarom een EPS bestand?
Handige links