Huis > W > Wat Is Een Winrar Bestand?

Wat is een WinRAR bestand?

WinRAR is de Windows versie van het RAR-archiveerprogramma - een krachtig programma dat archieven kan maken, beheren en controleren. Er zijn verscheidene versies van WinRAR voor diverse besturingssystemen. Momenteel zijn beschikbaar: Windows, Linux, FreeBSD en macOS.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Dit in overweging nemend, hoe rar bestand openen windows 10?

Open RAR-bestanden in Windows 10

Open de locatie van uw . rar-bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Zoek naar een contextueel menu met de tekst "7-Zip". Beweeg je muis eroverheen en kies uitpakken van bestanden.
Dienovereenkomstig, kan rar bestand niet openen? Soms komt het voor dat je RAR-bestanden download die beschadigd zijn. Je krijgt dan een foutmelding. Dat heeft meestal te maken met de nieuwsserver die je gebruikt. Als je een slechte nieuwsserver hebt, kan je oude bestanden niet goed downloaden waardoor de RAR-bestanden beschadig zijn.

En nog een vraag, is winzip gratis?

WinZip is een shareware programma, wat betekent dat je het gratis kunt proberen, maar als je het nuttig vindt, moet je het registreren om het te kunnen blijven gebruiken. De kosten voor een licentie voor één gebruiker bedragen momenteel $29.95 USD. Hoe kan ik 7z bestanden uitpakken? Er zijn een paar verschillende manieren om 7z-bestanden uit te pakken. Eén manier is om een programma als WinRar of 7-Zip te gebruiken. Met deze programma's kunt u de bestanden uit het 7z archief halen.
Een andere manier is om de opdrachtregel te gebruiken. U kunt het 7z commando gebruiken om de bestanden uit te pakken. Deze methode is moeilijker en vereist meer technische kennis.
De laatste manier is om een online dienst te gebruiken. Er zijn een paar verschillende websites die deze dienst aanbieden. U hoeft alleen het 7z-bestand te uploaden en zij pakken het voor u uit.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Dit in overweging nemend, heb je winrar nodig?

Maar wil je zelf gaan posten op het usenet dan heb je WinRAR wel degelijk nodig om je bestanden in te pakken en op te laten delen in "handzame" brokken. Ook als je alleen maar via de email een aantal bestanden wilt versturen is dat het eenvoudigst om deze met WinRAR in te pakken. Daarvan, is winrar gratis? WinRAR is handige compressie software. Officieel is de software niet gratis, maar in de praktijk kunt u de demoversie onbeperkt blijven gebruiken.

Mensen vragen ook: waarom winrar gebruiken?

WinRAR heeft diverse voordelen ten opzichte van WinZIP. Zo is WinRAR in de meeste gevallen in staat om bestanden beter te comprimeren, zodat het ingepakte bestand (een archief genaamd) een beduidend lagere bestandsgrootte heeft! WinRAR kan zowel RAR- als ZIP-bestanden aanmaken, terwijl WinZIP dat niet kan. Hoe kan ik een zip bestand openen op mijn iPhone? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u zip-bestanden op uw iPhone kunt openen. Een manier is om de ingebouwde Bestanden-app te gebruiken die wordt geleverd met iOS 11 of later. Tik hiervoor gewoon op het zipbestand dat u wilt openen en tik vervolgens op de knop "Inhoud bekijken". Een andere manier om zip-bestanden op je iPhone te openen is het gebruik van een app van derden zoals iZip. Daarvoor moet je eerst de app iZip downloaden en installeren in de App Store. Als je dat hebt gedaan, kun je de app starten en vervolgens de functie "Openen in..." gebruiken om het zipbestand dat je wilt openen.

Hoe open ik een RAR bestand op de Mac?

Er zijn een paar manieren om RAR-bestanden op een Mac te openen. De eenvoudigste manier is het gebruik van een unzip-hulpprogramma zoals The Unarchiver, dat gratis kan worden gedownload uit de App Store.
Zodra u The Unarchiver heeft geïnstalleerd, dubbelklikt u op het RAR-bestand dat u wilt openen en het wordt automatisch uitgepakt.
U kunt ook de Terminal-toepassing gebruiken om RAR-bestanden uit te pakken. Open hiervoor eerst Terminal en typ dan het volgende commando:
unrar x /path/to/file.rar
Vervang /path/to/file.rar door het werkelijke pad naar het RAR-bestand dat u wilt uitpakken. Zodra u op Enter drukt, wordt het bestand uitgepakt.

Door Prouty Arimas

Vergelijkbare artikelen

Hoe verbind je een Windows computer met de command line interface CLI van een Raspberry Pi? :: Wat is beter QLED of OLED?
Handige links