Huis > W > Wat Is Podcast Eigenlijk?

Wat is podcast eigenlijk?

Een podcast is een audio-uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat kost het om een podcast te maken?

Het werkt goed in de basis. Wil je een professionele show maken? Dan moet je investeren in een goede opname set. Het kost tussen de 700 en 1000, maar het zal je helpen om een podcast te maken.

Wat heb je nodig om een podcast te beluisteren?

Een podcast beluisteren.Hoe doe ik dat?

  • Website van de podcast. Via je computer, smartphone of tablet.
  • Podcastapp. Via een podcastapp op je smartphone. Voor Android is er bijvoorbeeld Spotify of Podcast Addict. iOs heeft een eigen podcastapp (Podcasts), maar ook daar kan je Spotify of tientallen andere apps installeren.
Daarvan, is podcast luisteren gratis? Een kleine greep uit het grote aanbod aan gratis te gebruiken podcast-apps voor verschillende besturingssytemen: Google Podcasts (Android) Apple Podcast (iOS) Spotify (Android, iOS)*

Dit in overweging nemend, waar vind ik gratis podcast?

Er zijn een paar manieren om gratis podcasts te vinden. Eén manier is zoeken naar "gratis podcasts" in een zoekmachine zoals Google. Een andere manier is om websites te bezoeken die podcastgidsen aanbieden, zoals iTunes of Stitcher. Ten slotte kun je ook je vrienden en familie vragen of zij goede gratis podcasts kennen. Dienovereenkomstig, hoe kom ik aan een podcast? Er zijn een paar verschillende manieren waarop je aan een podcast kunt komen. Je kunt je abonneren op een podcast via een podcast-app of -platform, of je kunt individuele afleveringen rechtstreeks downloaden van een website of podcasthost.
Als je je wilt abonneren op een podcast, kun je dat doen via een podcast-app of -platform zoals iTunes, Spotify, Stitcher of TuneIn. Om podcasts op deze platforms te vinden, kun je bladeren op onderwerp of zoeken naar specifieke podcasts die je wilt beluisteren. Heb je eenmaal een podcast gevonden waarin je geïnteresseerd bent, dan kun je je erop abonneren en worden nieuwe afleveringen automatisch naar je apparaat gedownload.
Als je afzonderlijke afleveringen van een podcast wilt downloaden, kun je dat meestal rechtstreeks doen vanaf de website of de podcasthost. Als je bijvoorbeeld naar de website van een podcast als This American Life gaat, kun je een lijst met alle beschikbare afleveringen vinden en klikken op de aflevering die je wilt beluisteren. Meestal kom je dan op een pagina waar je de aflevering kunt streamen of downloaden als MP3-bestand.

Gerelateerde artikelen

Wat was de meest beluisterde podcast van Spotify in 2020?

The Joe Rogan Experience, The Daily van The New York Times, en TED Talks Daily zijn de best beluisterde podcasts.

Vervolgens, waar bestaat een podcast uit?

Een podcast is feitelijk een radio programma, maar dan beschikbaar gemaakt via internet en - niet live. Je luistert het dus wanneer het jóu uitkomt, ofwel “on demand”. Je kunt een podcast dus eigenlijk zien als een soort “audio blogging” of “radio on demand”. Een podcast bevat uitsluitend audio en geen video. Dienovereenkomstig, wat kost een podcast maken? Er worden in Nederland podcasts in elkaar geflanst voor een paar tientjes en er worden ambitieuze shows gemaakt die 150 duizend euro kosten voor een seizoen. Een vuistregel is: een podcast is duurder dan een geschreven artikel en goedkoper dan video.

Men kan zich ook afvragen: welke podcast app voor android?

De beste podcast apps voor Android: 4 fijne opties

  1. Pocket Casts. Pocket Casts is de favoriete podcast-app van Android Planet.
  2. Podcast Addict. Daar waar Podcast Addict ooit als 'pure' podcast-app begon, is het de laatste jaren steeds meer een algemene audio-app geworden.
  3. Spotify.
  4. Stitcher.
Hoe luister ik een podcast in de auto? Er zijn een paar verschillende manieren om in de auto naar een podcast te luisteren. Eén manier is om je telefoon via Bluetooth of een aux-kabel aan te sluiten op het stereosysteem van je auto. Zodra uw telefoon is aangesloten, kunt u uw podcast-app openen en de podcast afspelen die u wilt beluisteren.
Een andere manier om in de auto naar een podcast te luisteren is met een podcast streaming app zoals Spotify of Apple Podcasts. Met deze apps kun je podcasts streamen via het internet, dus je moet wel zorgen voor een goede dataverbinding. Zodra je de app hebt geopend, kun je zoeken naar de podcast die je wilt beluisteren en deze beginnen af te spelen.
Tot slot kunt u ook podcasts downloaden op uw telefoon of computer en ze vervolgens overbrengen naar een USB-stick. Zodra de bestanden op de USB-stick staan, kunt u die in de stereo-installatie van uw auto steken en de podcasts van daaruit afspelen.

En nog een vraag, is google podcast gratis?

Google Podcasts is een gratis app voor Android en iOS waarmee je podcasts kunt beluisteren op je telefoon. Je vindt hem in de Google Play Store of de App Store.

Door Lange Treuter

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de meest populaire podcasts? :: Wat is het verschil tussen een Pago en PMO?
Handige links