Huis > W > Wat Is De Functie Van Een Sinus?

Wat is de functie van een sinus?

De sinusfunctie ontstaat als we met elke hoek, de sinus van die hoek laten overeenstemmen. We tekenen eerst een goniometrische cirkel met een hoek a (eindbeen van deze hoek snijdt de cirkel in punt D). We weten ondertussen dat de Y-coördinaat van punt D de waarde van de sinus weergeeft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Dit in overweging nemend, wat is een sinus beweging?

Sinussen (en cosinussen) worden binnen het vo doorgaans eerst ingevoerd als verhoudingen van lengtes van driehoekszijden. Later maken ze een comeback als y-coördinaten van een (bewegend) punt op de eenheidscirkel.
Vervolgens, wat is cot wiskunde?
Cotangens - (meetk.). De cotg, cot of ctg van een hoek is het omgekeerde van zijn tangens.

Heeft Uni vakantie?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want er is niet één persoon of organisatie die "Uni" heet. Het is mogelijk dat sommige universiteiten of hogescholen op bepaalde tijden van het jaar op vakantie zijn, maar er is geen definitief antwoord. Dienovereenkomstig, wat is de eenheid van golflengte? De eenheid van golflengte is de meter.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Wat is een sinus natuurkunde?

Een sinusvormig signaal, of alleen sinus, is een basisvorm van wisselspanning of wisselstroom. Het is een signaal dat in de tijd gezien volgens een sinusfunctie verloopt.
Wat is een periodiek wiskunde?
Periodieke grafieken herhalen zichzelf steeds. Het bestaat dus uit dezelfde opeenvolgende periodes (=periodiek). Bijvoorbeeld in de grafiek die je hier ziet. Elke 10 minuten toont de grafiek precies hetzelfde.

Waar begint een Sinusoïde?

C is gegeven door c = 2π/T waarbij T de trillingstijd is. Dit is de tijd die het duurt voordat de grafiek precies één trilling heeft gemaakt. Dit is het geval als de grafiek begint in de evenwichtsstand, daarna door het hoogste én het laagste punt is gegaan en dan weer terug is in de evenwichtsstand.
Bovendien, wat is de eenheid van sinus? De goniometrische functies sinus, cosinus en tangens worden vaak de "voornaamste" goniometrische functies genoemd. Ze worden zo genoemd omdat ze de inverses zijn van de basisfuncties van de Euclidische meetkunde: de punten op een Euclidisch vlak. De eenheid van sinus is radiaal.

Hoe bereken je de coordinaten van het Randpunt?

Er zijn een paar stappen om de coördinaten van het Edge Point te berekenen.
Zoek eerst de vergelijking van de lijn die door het hoekpunt gaat. Dit kan door de helling van de lijn te vinden en dan de punt-hoek vorm van een lijn te gebruiken.
Zodra de vergelijking van de lijn is gevonden, gebruik je de coördinaten van het hoekpunt en de vergelijking van de lijn om de andere coördinaat op te lossen.
Tenslotte steek je de coördinaten van het hoekpunt in de vergelijking van de lijn om te controleren of het punt op de lijn ligt.

Door Pallas

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je het aantal dagen tussen 2 datums in Excel? :: Hoe een periode berekenen?
Handige links