Huis > H > Hoe Bereken Je Het Aantal Dagen Tussen 2 Datums In Excel?

Hoe bereken je het aantal dagen tussen 2 datums in Excel?

Alles kan in Excel
  1. In dagen berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”d”)
  2. In weken berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”d”)/7.
  3. In maanden berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”m”)
  4. In jaren berekenen is =DATUMVERSCHIL(begindatum;einddatum;”y”)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Mensen vragen ook: hoeveel dagen zitten er?

Normaal gezien bevat een jaar 365 dagen. Een in de 4 jaar is er echter een schrikkeljaar, een "compensatie jaar" waarbij we geen 365 dagen hebben maar 366 dagen. Gemiddeld hebben we dus 365,25 dagen per jaar.
En nog een vraag, hoe bereken je vervaldatum excel?
Vervaldatum berekenen in Excel
  1. Zet in cel B1 de startdatum, bijvoorbeeld 5-1-2010.
  2. Zet in cel B2 het aantal maanden, bijvoorbeeld 3.
  3. Zet in cel B3 de formule =LAATSTE. DAG(B1;B2).
  4. Klik rechts op de cel B3 en kies Celeigenschappen >> Datum >> OK.

Hoeveel maanden Excel?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van het individu en hoe vaak hij Excel gebruikt. Een goede schatting is echter dat de meeste mensen Excel een paar maanden per jaar gebruiken. Wat is Datedif in Excel? Datedif is een functie in Excel die het aantal dagen, maanden of jaren tussen twee datums berekent.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Mensen vragen ook: hoeveel dagen in een jaar excel?

kies Math van de Formule type keuzelijst; In het Kies een formule keuzelijst, klik om te selecteren Bereken dagen in jaar or Bereken dagen in maand optie zoals je nodig hebt; Vervolgens in de Argumenten ingevoerd Selecteer de cel met de datum waarop u de dagen van de maand of het jaar vanaf de datum wilt zien.
Hoeveel dagen in de maand?
De maanden van het jaar zijn: januari (31), februari (28/29), maart (31), april (30), mei (31), juni (30), juli (31), augustus (31), september (30), oktober (31), november (30) en december (31). Tussen haakjes staat het aantal dagen dat die maand heeft.

Wat dit betreft, hoeveel dagen zijn er in een jaar?

De juliaanse kalender had eenmaal in de vier jaar een schrikkeljaar, en duurde dus gemiddeld 365,25 dagen (365d 6u). De gregoriaanse kalender heeft iets minder schrikkeldagen, en duurt gemiddeld 365,2425 dagen (365d 5u 49m 12s).
Bovendien, hoe weet je dat het een schrikkeljaar is? Er zijn een paar verschillende manieren om te bepalen of een jaar al dan niet een schrikkeljaar is. Eén manier is om gewoon te kijken of het jaar gelijk deelbaar is door 4. Zo ja, dan is het een schrikkeljaar. Deze methode is echter niet waterdicht, want dan zouden jaren als 1700 en 1800 ten onrechte als schrikkeljaar worden aangemerkt. Om hiermee rekening te houden, kunnen we de regel toevoegen dat het jaar ook niet gelijkelijk deelbaar mag zijn door 100. Een jaar als 2000 zou dus een schrikkeljaar zijn, maar 2100 niet.

Hoe zet je tijd in Excel?

U kunt de tijd in Excel invoeren met de functie TIJD. Deze functie heeft drie argumenten: uren, minuten en seconden. Om bijvoorbeeld de tijd 12:34:56 in een cel te zetten, gebruikt u de volgende functie:
=TIME(12,34,56)

Door Walburga

Vergelijkbare artikelen

Hoe Datum doortrekken in Excel? :: Wat is de functie van een sinus?
Handige links