Huis > H > Hoe Gebruik Je Een Gpx Bestand?

Hoe gebruik je een gpx bestand?

Een GPX-bestand, ook wel een GPS-exchange format file genoemd, is simpelweg een tekstbestande met geografische information zoals routes, wegen en waypoints die hierin zijn opgeslagen. Een GPS-toestel wordt dan gebruikt om een GPX-bestand uit lezen en weer te geven op je scherm.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Dienovereenkomstig, hoe lees je een gpx bestand?

Een gpx bestand kun je openen met BaseCamp. Bij een Mac gebeurt dat direct door er op te dubbelklikken. Bij Windows is er geen standaard programma gekoppeld aan het gpx bestand. Zou je dubbelklikken dan wordt er een verkeerd programma, bijvoorbeeld Acrobat Reader geopend.
Dit in overweging nemend, welke app om gpx bestanden te openen?
FAQ – GPX Bestanden

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze te openen, Normaal gesproken open je deze met je wandel of fiets navigatie. Echter met een Android telefoon kun je apps gebruiken zoals: GEO tracker, GPS logger of Strava. Op een iOS telefoon gebruik je GPX logger, GPX tracker of Strava.

Dienovereenkomstig, hoe download je een gpx bestand?

Aangenomen dat u een stap-voor-stap handleiding wilt voor het downloaden van een GPX-bestand:
1. Open je webbrowser en ga naar www.gpxdownload.com
2. Voer de URL van het GPX-bestand dat je wilt downloaden in het tekstvak op de website in.
3. Klik op de knop "Downloaden".
4. 4. Sla het bestand op uw computer op. Daarvan, hoe krijg ik een gpx bestand op mijn telefoon? Met een iPhone kun je een GPX-bestand downloaden van een website of e-mail en het vervolgens openen in de Kaarten-app. Tik hiervoor op het GPX-bestand in de e-mail of Safari en tik op Delen. Tik op het deelpictogram (een vierkant met een pijl naar boven) en vervolgens op Kopieer naar Kaarten. Het bestand wordt geopend in de Kaarten-app en je kunt het zien als een laag op de kaart.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Hoe werkt gpx op iPhone?

Tik in de GPX Viewer-app op de route die je wilt gaan wandelen, fietsen of rijden. Je ziet nu de route op de kaart en kunt op elk gewenst punt beginnen. Een blauw stipje geeft je huidige locatie aan. Als je meer inzoomt krijg je de tussenpunten (waypoints) duidelijker te zien, zodat je ook weet waar je moet afslaan.
Wat is een goede GPX Viewer?
Voor het opnemen van het traject met een Android-toestel voldoet de app GPX Viewer PRO prima. Die kost eenmalig 4,99 euro. Voor het opnemen van een route met een iPhone gebruikt u bijvoorbeeld de app Topo GPS.

Waarom kan ik geen GPX bestand downloaden?

Kan geen GPX bestand downloaden? Dit komt doordat een GPX (GPS Exchange) bestand op XML gebaseerd is, waardoor deze browsers het bestand tonen als een XML. Indien je op de link geklikt hebt en je krijgt geen dialoog scherm te zien maar de inhoud van het bestand, dan kun je proberen dit op te slaan.
Is de app Komoot gratis? Ja, de app Komoot is gratis. Het is een navigatie app die turn-by-turn aanwijzingen, fietsroutes en wandelpaden biedt.

Hoe fietsroutes downloaden?

Er zijn een paar manieren om fietsroutes te downloaden. Eén manier is het gebruik van een Garmin toestel met de Garmin Connect app. Met deze app kunt u routes downloaden die door andere gebruikers zijn gemaakt of uw eigen routes maken. Een andere manier om fietsroutes te downloaden is het gebruik van de Ride with GPS app. Ook met deze app kun je routes maken en downloaden.

Door Osi

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt Galileo GPS? :: Wat is het beginscherm en Toegangsscherm?
Handige links